• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans Moto2: Αγώνας
Έχασε σίγουρη νίκη ο Dixon, 1ος ο Lowes!
Νέα 11/10/2020 - 17:56

Δραματικός ήταν ο Αγώνας της μεσαίας κατηγορίας, σε μια πίστα – το Le Mans – που στέγνωνε μετά τη βροχή νωρίτερα που επηρέασε τον Αγώνα του MotoGP.

 

Στην αρχή οι οδηγοί προβληματίστηκαν για το αν θα έβαζαν βρόχινα ελαστικά, στο τέλος όμως όλοι μπήκαν στην πίστα για τον 10ο Αγώνα της χρονιάς με σλικ.

 

Πριν ξεκινήσει ο γύρος προθέρμανσης, η μοτοσυκλέτα του Joe Roberts αντιμετώπισε πρόβλημα και αποχώρησε από το σχηματισμό εκκίνησης!

 

Ο Αμερικανός, που είχε πάρει την pole χτες και είχε δυνατό ρυθμό ακόμα και για τη νίκη, αναγκάστηκε να ξεκινήσει από τα pits.

 

Έδειξε όμως τη δυναμική του, καθώς με γρήγορους γύρους και δυνατό ρυθμό κατάφερε να ανέβει έως και την 6η θέση.

 

Μπροστά αυτός που έκανε την έκπληξη ήταν ο Jake Dixon που έκανε τη διαφορά και κρατούσε με άνεση την πρώτη θέση, έχοντας μεγάλη διαφορά από τον Sam Lowes.

 

Ο Dixon ήταν κοντά στο να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του, ωστόσο λίγο πριν το τέλος (5 γύροι απέμεναν περίπου) έκανε το λάθος και έπεσε.

 

Με αυτό το λάθος έχασε μια νίκη που έμοιαζε σίγουρη και παραχωρούσε την πρώτη θέση στον Sam Lowes που τον ακολουθούσε.

 

Ο Lowes δεν είχε πρόβλημα μέχρι το τέλος και πήρε τη νίκη με διαφορά 3,8’’ από τον δεύτερο, καταφέρνοντας να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά την Aragon και το 2016!

 

Μετά τον τραυματισμό του στο Misano ο Remy Gardner επέστρεψε στο βάθρο σήμερα για πρώτη φορά μετά τον Αγώνα στην Αυστρία νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

 

Ο Αυστραλός έδωσε μάχες με τον επίσης δυνατό Marco Bezzecchi, ο οποίος εξασφάλισε το τέταρτό του βάθρο στους πέντε τελευταίους Αγώνες.

 

Με τη νίκη του αυτή ο Lowes μπαίνει και πάλι πολύ δυνατά στη μάχη για τον Τίτλο της μεσαίας κατηγορίας, την ώρα που Luca Marini και Enea Bastianini δεν τα πήγαιναν καλά.

 

Ο μεν Luca – επηρεασμένος από την τρομακτική του πτώση στις ΕΔ2 – δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 17η θέση, ενώ ο Bastianini ήταν μόλις 11ος.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans MotoE: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans MotoGP: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα