• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans MotoGP: Αγώνας
Βρεγμένη πίστα, πτώσεις και νίκη για Petrucci!
Νέα 11/10/2020 - 15:59

Βρόχινος ανακηρύχθηκε τελικά ο Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας, καθώς η βροχή έκανε την εμφάνισή της πριν την εκκίνηση και οδήγησε σε μια μικρή καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

 

Όλοι έβαλαν τα βρόχινα ελαστικά της Michelin, με τους περισσότερους να επιλέγουν το μαλακό μπροστά και πίσω. Από τους λίγους που έβαλαν μεσαίο-μεσαίο ήταν ο Alex Rins.

 

Ο Αγώνας ξεκίνησε με τις Ducati των Danilo Petrucci, Andrea Dovizioso και Jack Miller να ξεφεύγουν μπροστά, ενώ από πίσω τους ακολουθούσαν οι Rins και Pol Espargaro.

 

Ο Alex Rins ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα στο βρεγμένο και περίπου 10 γύρους πριν το τέλος είχε καλύψει τη διαφορά των 2,5’’ που τον χώριζε από τους πρώτους.

 

Ο Ισπανός ήταν δυνατός και θα μπορούσε με αξιώσεις να διεκδικήσει τη νίκη, όταν ήρθε το λάθος 8 γύρους πριν το τέλος και οδήγησε τον αναβάτη της Suzuki σε μια πτώση.

 

Λίγο πιο πριν, ένας ακόμα από τους διεκδικητές της νίκης – ο Jack Miller – αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

 

Μπροστά έμεινε ο Danilo Petrucci, ο οποίος είχε ένα πλεονέκτημα πάνω από δυο δευτερόλεπτα από τους διώκτες του για να διαχειριστεί μέχρι το τέλος.

 

Τα κατάφερε και πήρε τη δεύτερη νίκη του με τα χρώματα της Ducati και τη δεύτερη προσωπική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, μετά την επικράτησή του στο GP του Mugello πέρυσι.

 

Μάλιστα ο Petrux έγινε ο 7ος διαφορετικός νικητής σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας φέτος, στα 9 Grand Prix που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

 

Πίσω του ο Andrea Dovizioso ήθελε να δώσει το 1-2 στην Ducati, όμως στο τέλος δεν είχε άλλο λάστιχο και έχανε σταδιακά έδαφος.

 

Πρώτα τον πέρασε ένας εκπληκτικός Alex Marquez! Ο μικρός αδερφός του Marc έκανε τρομερό Αγώνα σήμερα και πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία!

 

Παράλληλα ήταν ο 15ος διαφορετικός οδηγός που ανεβαίνει στο βάθρο της κατηγορίας φέτος, ενώ χάρισε και το πρώτο βάθρο της Honda για το 2020!

 

Ο Dovizioso δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του ούτε τον Pol Espargaro, ο οποίος του πήρε την 3η θέση και επέστρεψε στο βάθρο μετά την 3η θέση του στο Misano 2.

 

Πολύ δυνατός στους τελευταίους γύρους ήταν ο Johann Zarco, ο οποίος πήρε την 5η θέση και αν είχε περισσότερους γύρους στη διάθεσή του ίσως περνούσε και τον Dovi.

 

Την 6η θέση πήρε ο Miguel Oliveira, με τον Nakagami να ακολουθεί και τους Bradl-Quartararo-Vinales να κλείνουν τη δεκάδα.

 

«Πνίγηκαν» στη βροχή οι Yamaha σήμερα, που έδειξαν ότι σε τέτοιες συνθήκες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, αν και σε αυτόν τον τομέα είχαν κάνει πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

 

Ο Αγώνας ξεκίνησε με τον Valentino Rossi να κάνει λάθος στην 3η στροφή και να πέφτει προτού καν ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο.

 

Στη συνέχεια ο Fabio Quartararo προσπάθησε να μείνει κοντά στους πρώτους αλλά έχανε συνεχώς έδαφος, ενώ μόνο στο δεύτερο μισό (πάλι) ανέβασε την απόδοσή του ο Vinales.

 

Με τεχνικό πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ο Franky Morbidelli που επίσης δεν έκανε καλό Αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα