• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo MotoGP: Αγώνας
Τρίτη φετινή νίκη για Quartararo, διπλό βάθρο η Suzuki!
Νέα 27/09/2020 - 17:28

Ο Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας ξεκίνησε κάτω από έντονη συννεφιά στην πίστα του Montmelo, με την άσφαλτο να έχει μόλις 21ο C.

 

Οι Yamaha ξεκίνησαν δυνατά από τις πρώτες θέσεις, με εξαίρεση τον Maverick Vinales που έκανε και πάλι εφιαλτική εκκίνηση και έχασε πάρα πολλές θέσεις.

 

Στο τέλος ο Ισπανός έδειξε και πάλι ένα καλό πρόσωπο, χωρίς να είναι πάρα πολύ γρήγορος όπως άλλες φορές και πήρε την 9η θέση.

 

Μπροστά ο Fabio Quartararo κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση από τον Franco Morbidelli, ενώ κοντά τους έμεινε και ο Valentino Rossi.

 

Οι τρεις τους είχαν τις πρώτες θέσεις όταν 11 γύρους πριν το τέλος ο Franky έκανε ένα μεγάλο λάθος και έχασε τη 2η θέση από τον Valentino Rossi.

 

Ο Vale πέρασε μπροστά και είχε πλέον μια διαφορά στα 7-8 δέκατα από τον Quartararo, ενώ πίσω του ο Morbidelli προσπαθούσε να συνέλθει από το λάθος.

 

Για τον Rossi ήταν η μεγάλη του ευκαιρία σήμερα, στον 350ο Αγώνα του (!!) στη μεγάλη κατηγορία, να πάρει το 200ο του βάθρο.

 

Έδειχνε να ελέγχει τον Αγώνα, όταν ένα λάθος στην 2η στροφή της πίστας – εκεί που όλοι είναι προσεχτικοί μιας και το ελαστικό παγώνει από την αριστερή του πλευρά – τον οδήγησε σε πτώση.

 

Σε ό,τι αφορά στα ελαστικά, η έντονη συννεφιά στην πίστα οδήγησε όλους τους οδηγούς στην απόφαση να βάλουν το μαλακό ελαστικό πίσω και σχεδόν όλοι το μαλακό μπροστά.

 

Μετά την πτώση του Rossi, ο Quartararo συνέχιζε να απολαμβάνει τη μεγάλη του διαφορά του από τους πίσω, την ώρα που οι δυο Suzuki ανέβαζαν ρυθμό.

 

Σήμερα, για μια ακόμη φορά, η Suzuki έδειξε ότι η μοτοσυκλέτα της είναι πάρα πολύ δυνατή και μια από τις καλύτερες στο grid. Το μόνο της μειονέκτημα είναι στις κατατακτήριες.

 

Στον ένα γύρο και με φρέσκα ελαστικά αδυνατούν να πάρουν τα αποτελέσματα που πρέπει και σήμερα ο Mir ξεκίνησε από την 8η θέση και ο Rins από την 13η.

 

Παρ’ όλα αυτά και πάλι – για τρίτο συνεχόμενο Αγώνα – ο Mir έλαμψε στους τελευταίους γύρους και ανέβηκε στη 2η θέση!

 

Ακόμα πιο εντυπωσιακός ήταν ο Alex Rins, ο οποίος ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό του στην Jerez. Ωστόσο κατάφερε και αυτός να ξεπεράσει τον Morbidelli και να πάρει το βάθρο.

 

Το πρώτο διπλό βάθρο της Suzuki για το 2020. Ο Morbido έχασε πολύ από τη δυναμική του στα τελευταία στάδια του Αγώνα κι έμεινε τελικά 4ος.

 

Ο Jack Miller έδωσε μάχη με τον Pecco Bagnaia που έδειξε πολύ δυνατό ρυθμό σήμερα (ξεκίνησε 14ος) και την κέρδισε, ενώ κοντά τους ήταν και ο Taka Nakagami.

 

Την 8η θέση πήρε ο Danilo Petrucci που δεν έκανε τον καλό Αγώνα που ήλπιζε, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Cal Crutchlow που έχασε στο τέλος την 9η θέση από τον Vinales.

 

Βαθμούς σήμερα πήραν και οι Brad Binder, Aleix Espargaro, Alex Marquez, Iker Lecuona αλλά και ο Tito Rabat.

 

Στην αρχή του Αγώνα, ο Johann Zarco οδήγησε σε πτώση τον Andrea Dovizioso, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πέφτει στο Montmelo εξαιτίας άλλου οδηγού.

 

Πέρυσι ήταν αυτό του Jorge Lorenzo και πάλι στην αρχή του Αγώνα. Έτσι ολοκληρώθηκε ένα εφιαλτικό Σ/Κ για τον Dovi στην Ισπανία.

 

Πάντως ο Zarco δεν έδειχνε να φταίει για το συμβάν, καθώς μπροστά του έκανε λάθος ο Petrux και για να μην χτυπήσει τον Ιταλό, ο Zarco πάτησε φρένο κι έπεσε

 

Στη βαθμολογία, ο Fabio Quartararo επέστρεψε στην πρώτη θέση και είναι πλέον 8β μπροστά από τον Joan Mir που ανέβηκε στη 2η θέση, ενώ στο -24β είναι ο Dovi.

Επόμενο άρθρο »

Fabio: Παραήμασταν γρήγοροι!

« Προηγούμενο άρθρο

Montmelo Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα