• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo Moto2: Αγώνας
Έξυπνος Αγώνας και νίκη για Marini!
Νέα 27/09/2020 - 17:04

Όλα κρίθηκαν στους δυο τελευταίους γύρους του Αγώνα της μεσαίας κατηγορίας στο Montmelo της Βαρκελώνης.

 

Ήταν τότε που η φθορά των ελαστικών ήταν πολύ μεγάλη και ο Sam Lowes δεν απέφυγε τα γλιστρήματα.

 

Το μεγάλο λάθος για τον Βρετανό ήρθε στην 7η στροφή, δυο γύρους πριν το τέλος, με αποτέλεσμα στο τέλος ο Luca Marini να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και να πάρει τη νίκη.

 

Ο Luca ξεκίνησε δυνατά από την pole position και κράτησε για πολλούς γύρους τα ηνία του Αγώνα. Την ίδια ώρα ο Lowes δεν έκανε καθόλου καλή εκκίνηση.

 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες λόγω έντονης συννεφιάς στο Montmelo επηρέασαν την απόδοση των ελαστικών.

 

Ο Lowes – μετά την άσχημη εκκίνηση – πίεσε και χρησιμοποίησε ελαστικό για να ανέβει στην 4η θέση, πίσω από τις δυο Speed Up του Navarro και Di Giannantonio.

 

Ο Βρετανός ήταν πάρα πολύ γρήγορος στο πρώτο μισό και σύντομα ξεπέρασε πρώτα το εμπόδιο του Navarro (που ήταν 3ος) και στη συνέχεια αυτό του Di Giannantonio.

 

Στην πρώτη απόπειρα προσπέρασης επί του Diggia, ο Lowes έκανε λάθος και παραλίγο να πέσει και να ρίξει μαζί του τον Ιταλό.

 

Στη συνέχεια όμως, στη δεύτερη απόπειρα, το πέρασμά του ήταν καθαρό και άρχισε να κυνηγά τον Luca Marini.

 

Με το λάθος του Lowes η διαφορά του Marini από τον Βρετανό είχε εκτοξευτεί στο ένα περίπου δευτερόλεπτο.

 

Ήταν η δεύτερη φορά στον Αγώνα που ο Sam χρειάστηκε να πιέσει και να χρησιμοποιήσει ελαστικό, ώστε να την καλύψει.

 

Τα κατάφερε και εφτά γύρους πριν το τέλος, έφτασε κοντά στον Luca και με τη βοήθεια του slipstream στη μεγάλη ευθεία, πήρε την πρώτη θέση!

 

Από τότε άρχισε η μεγάλη φθορά να παίζει το ρόλο της. Ο Marini συμπεριφέρθηκε έξυπνα και πίεσε όσο έπρεπε για να μείνει κοντά στον αντίπαλό του.

 

Είχε κι αυτός μεγάλη φθορά, μεγαλύτερη απ’ όσο υπολόγιζε (λόγω των θερμοκρασιών) αλλά πίεσε και ήλπιζε όπως είπε ότι η φθορά του Lowes θα ήταν μεγαλύτερη.

 

Έτσι έγινε, καθώς ο Βρετανός είχε αρκετά γλιστρήματα στο τέλος και ο Marini – δυο γύρους πριν το τέλος – με τον ίδιο τρόπο που τον πέρασε νωρίτερα ο Lowes, πέρασε και πάλι πρώτος.

 

Ο Lowes έμεινε κοντά του, αλλά ένα μεγάλο λάθος στην 7η στροφή της πίστας τον άφησε 7-8 δέκατα πίσω από τον Ιταλό που πήρε τη σπουδαία νίκη.

 

Για τον Lowes ήταν ένας ακόμα πολύ καλός Αγώνας, ενώ στο βάθρο των νικητών ανέβηκε (για πρώτη φορά μετά το Misano πέρυσι) ο Fabio Di Giannantonio.

 

Ο Ιταλός έχει φέτος μια πολύ δύσκολη χρονιά και ήταν εμφανώς χαρούμενος στο parc ferme για την πολύ καλή του παρουσία στον σημερινό Αγώνα.

 

Παράλληλα οι δυο άλλοι διεκδικητές του Τίτλου Enea Bastianini και Marco Bezzecchi δεν έκαναν καλό Αγώνα σήμερα και πήραν μόλις 10 και 9β αντίστοιχα.

 

Έτσι, ο Marini έχει μια διαφορά 20β από τον Bestia και 36β από τον τρίτο στη βαθμολογία Bezzecchi.

Επόμενο άρθρο »

Montmelo MotoGP: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Αγώνας: Τρομερός Binder στο τέλος, πήρε την 1η του νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα