• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποχωρεί η ΚΤΜ από τα 250cc!
Λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Μαλαισίας, έσκασε η βόμβα. Η KTM αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας την αποχώρησή της στο τέλος της σεζόν από την κατηγορία των 250cc.
Νέα 16/10/2008 - 00:00
Λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Μαλαισίας, έσκασε η βόμβα. Η KTM αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας την αποχώρησή της στο τέλος της σεζόν από την κατηγορία των 250cc.

Το αυστριακό εργοστάσιο θα ρίξει το βάρος στα 125cc όπου το μέλλον τους είναι διασφαλισμένο σε αντίθετη με τα 250cc τα οποία από το 2011 θα αντικατασταθούν από τετράχρονες μοτοσυκλέτες 600cc.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε στην κατηγορία των 125cc γιατί σε αντίθεση με τα 250cc, η ύπαρξη τους είναι διασφαλισμένη για το μέλλον», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της KTM Racing, Winfried Kerschhaggl.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους. Χωρίς αμφιβολία σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας έπαιξε το γεγονός ότι σύντομα θα κλείσει το κεφάλαιο των δίχρονων 250cc», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της ΚΤΜ, Francesco Guidotti.

Οι αυστριακοί μπήκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2003 συμμετέχοντας αρχικά στα 125cc. Από τα μέσα του 2005 έκαναν την είσοδό τους στα 250cc με εντυπωσιακό τρόπο καθώς στο ντεμπούτο τους στο βρεγμένο GP της Μ. Βρετανίας είδαν τον Anthony West να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Το 2006, στην πρώτη χρονιά πλήρους εμπλοκής της στην κατηγορία του 1/4 του λίτρου, η εταιρία από το Mattighofen πέτυχε δύο νίκες, ενώ το 2007 σημείωσε τέσσερις.

Φέτος μέχρι στιγμής έχει τρεις νίκες τις οποίες σημείωσε ο Mika KallioΜίκα Κάλιο. Με δυο αγώνες να απομένουν ο Φινλανδός αναβάτης ο οποίος του χρόνου θα αγωνίζεται στα MotoGP με την Alice, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, 49 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, Marco Simoncelli.

Όσον αφορά στη μικρή κατηγορία, η KTM θα κατεβάσει μια ομάδα με δυο μοτοσυκλέτες ενώ υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο και για τρίτη. Επικεφαλής του team θα είναι ο Harald Bartol, ενώ αναβάτες θα είναι ο Ισπανός πιτσιρικάς, Marc Marquez και ο Αμερικανός Cameron Beaubier, προϊόν της KTM MotoGP Academy. Όπλο της ομάδας θα είναι η νέα, εξελιγμένη έκδοση της 125 FRR.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η κατηγορία των 250cc θα θυμίζει του χρόνου ενιαίο καθώς σε αυτήν θα μετέχουν η Aprilia και η Gilera, δυο εταιρίες που ανήκουν στο Piaggio Group και που ουσιαστικά έχουν τις ίδιες μοτοσυκλέτες. Μην ξεχνάμε ότι η φετινή Gilera που ο οδηγεί ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Marco Simoncelli είναι στην ουσία μια Aprilia.

Εντελώς διαφορετική θα είναι η εικόνα στα 125cc, όπου εκτός των Aprilia, Derbi, Loncin και KTM, θα μπει από το 2009 και η Maxtra.

Επόμενο άρθρο »

Sepang: Σε ρυθμούς Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: «Ρισκάρω την καριέρα μου με την εγχείρηση»

Χορηγοί