• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η παρουσίαση της Yamaha Sterilgarda World Superbike
Mε νέο δίδυμο αναβατών και βελτιωμένη στα σημεία μοτοσυκλέτα η Yamaha φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία του 2009...
Νέα 14/02/2010 - 16:59

H Yamaha Sterilgarda World Superbike που πέρσι με τον εκπληκτικό Ben Spies στις τάξεις της έφτασε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος οδηγών, παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου την ομάδα με την οποία φέτος θα επιδιώξει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2009.

Οι Βρετανοί James Toseland και Cal Crutchlow είναι αυτοί που αντικαθιστούν τους Ben Spies - Tom Sykes που συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους.

«Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιείται σε δύο εβδομάδες και οι δοκιμές άφησαν πολλές υποσχέσεις, μετά από δύο χρόνια στα MotoGP. Μετά τις δοκιμές του Philip Island η μοτοσυκλέτα και εγώ θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για τις πρώτες θέσεις από τον πρώτο κιόλας αγώνα», σχολίασε ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Superbike, James Toseland. />
Aπό την πλευρά του ο πολλά υποσχόμενος Cal Crutchlow που το 2009 στέφθηκε Πρωταθλητής στην κατηγορία Supersport δήλωσε: «Ανυπομονώ για τη νέα χρονιά, θα είναι μεγάλη αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολη πρόκληση! Οι δοκιμές πήγαν καλά, ελπίζω να πάρουμε καλά αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες και να βασιστούμε εκεί. Γνωρίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά».

Όσον αφορά στη R1, αυτή έχει δεχθεί τις απαραίτητες βελτιώσεις ώστε να παραμείνει ένα από τα καλύτερα «πακέτα» του Πρωταθλήματος. Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στον 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με την «crossplane» διάταξη στροφάλου και η νέα εξάτμιση έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ιπποδύναμης κατά 8 ίππους, αλλά και την βελτίωση της απόδοσης στις μεσαίες στροφές. Επιπλέον, το βάρος της νέας R1 έχει μειωθεί κατά 3 κιλά. Σε αυτό βοήθησε και το επανασχεδιασμένο ρεζερβουάρ που είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα. Αλλαγές υπάρχουν επίσης στο σχήμα του ψυγείου αλλά και στο μπροστινό μέρος του φέρινγκ το οποίο είναι πιο αιχμηρό.

Τα επόμενα 24ωρα η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αυστραλία και την πίστα του Phillip Island όπου θα διεξαχθούν οι τελευταίες δοκιμές εξέλιξης πριν το πρώτο σκέλος της χρονιάς που θα φιλοξενηθεί στην ίδια πίστα στις 28 του μηνός.

Επόμενο άρθρο »

TOM JOJIC: Οι προτεραιότητες για το 2010

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφίες από την παρουσίαση της Yamaha Sterilgarda World Superbike

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα