• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Fabio: Οι δυσκολότεροι 10 γύροι της ζωής μου!
Νέα 19/07/2020 - 10:44

Μπορεί το σημερινό να ήταν μόλις το 20ο Grand Prix του Fabio Quartararo στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο η νίκη αυτή φαίνεται σαν να άργησε πολύ να έρθει για τον Γάλλο!

 

Στην ίδια πίστα που πριν από ενάμιση χρόνο περίπου εντυπωσίαζε το paddock και έπαιρνε την πρώτη του pole position στη μεγάλη κατηγορία, σήμερα ο Fabio κατέκτησε τη νίκη.

 

Στη συνέχεια έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει την 1η του νίκη πέρυσι, ειδικά στους Αγώνες σε Ταϊλάνδη και Ιταλία (Misano), όπου και έχασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

 

Τώρα όμως ο Quartararo δεν είχε πίεση στους τελευταίους γύρους, έχοντας κατορθώσει νωρίτερα να φτιάξει μια μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του.

 

«Ήταν δύσκολος Αγώνας μιας και δεν έκανα καλή εκκίνηση και έπεσα στην 5η θέση πίσω από τις Ducati του Pecco και τους Jack. Και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να περάσεις τις Ducati».

 

«Τα κατάφερα όμως και μετά είδα το λάθος του Marc. Ήταν δύσκολο να πλησιάσω τον Maverick, ο οποίος όμως έκανε ένα λάθος στην 6 και μετά έκανα το ρυθμό μου».

 

«Το συναίσθημα είναι καταπληκτικό αλλά και περίεργο, μιας και δεν υπήρχαν οπαδοί στην πίστα. Τώρα πρέπει να το διασκεδάσουμε μιας και δεν κερδίζεις κάθε μέρα τον πρώτο σου Αγώνα στο MotoGP».

 

Στο τέλος αν και δεν είχε απειληθεί από κάποιον άλλον οδηγό, εν τούτοις ο Γάλλος ένοιωσε μια διαφορετική πίεση στην οποία έπρεπε να ανταπεξέλθει.

 

«Πέρυσι πάλευα μέχρι το τέλος, αλλά τώρα είχα κάνει διαφορά. Όμως, παρά το ότι στον τελευταίο γύρο ήταν πιο εύκολο να μείνω συγκεντρωμένος, οι 10 τελευταίοι γύροι ήταν οι πιο δύσκολοι της καριέρας μου».

 

«Το να μείνεις συγκεντρωμένος σε αυτές τις συνθήκες, με την πρόσφυση σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, δεν ήταν καθόλου εύκολο και είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα».

 

Έτσι ο Fabio έγινε ο πρώτος Γάλλος που κερδίζει Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας από το 1999 και τον Regis Laconi (Valencia).

 

Επιπλέον η Petronas έγινε η πρώτη δορυφορική ομάδα της Yamaha που καταφέρνει να πάρει νίκη στη σύγχρονη τετράχρονη εποχή του MotoGP.

 

Τη μεγάλη επιτυχία του Quartararo πανηγύρισε με το δικό του τρόπο ο άλλος Γάλλος της μεγάλης κατηγορίας, ο Johann Zarco, ο οποίος εισέβαλε στη συνέντευξη τύπου και αγκάλιασε το συμπατριώτη του!

Επόμενο άρθρο »

Ένα βάθρο σαν νίκη για τον Dovizioso!

« Προηγούμενο άρθρο

«Κόκκινος συναγερμός» και εγκατάλειψη για Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα