• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Κόκκινος συναγερμός» και εγκατάλειψη για Rossi
Είναι πολλά που πρέπει ν’ αλλάξουμε, λέει ο Ιταλός
Νέα 19/07/2020 - 23:31

Πρόωρα και άδοξα έληξε ο Αγώνας του Valentino Rossi στην πίστα της Jerez, ο πρώτος για τη φετινή – μετ’ εμποδίων – σεζόν.

 

Ο Ιταλός ήταν ο μόνος, μαζί με τον Maverick Vinales, που έβαλε το μαλακό ελαστικό μπροστά, αντί για το σκληρό που επέλεξαν όλοι οι άλλοι.

 

Όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια, έξι περίπου γύρους προτού κυματίσει η καρώ σημαία.

 

«Η μοτοσυκλέτα έβγαλε μήνυμα κόκκινου συναγερμού και σταμάτησα. Είχαμε ένα τεχνικό πρόβλημα. Τώρα ελέγχουν τι συνέβη», έλεγε μετά τον Αγώνα ο Vale.

 

Πάντως στον Αγώνα ο Ιταλός είχε και πάλι τα γνωστά προβλήματα υπερβολικής φθοράς του πίσω ελαστικού του.

 

«Το θέμα είναι ότι για κάποιον λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν σωστά για εμάς. Έχω πολλά προβλήματα».

 

«Όλοι πίσω βάλαμε τη μαλακή γόμα, αλλά για το μπροστά δεν θέλω να πω ότι πήρα ρίσκο. Δοκιμάσαμε και το σκληρό και η διαφορά ήταν μικρή. Ίσως με το σκληρό να ήμουν λίγο πιο γρήγορος, αλλά δεν θα έκανε τη διαφορά».

 

«Τα προβλήματά μου προέρχονται από το πίσω ελαστικό… για την επόμενη εβδομάδα πρέπει ν’ αλλάξουμε πολλά. Αυτό το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί σε πολλούς Αγώνες, αλλά δεν μπορούμε να το φτιάξουμε».

 

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχει στη διάθεσή του την τηλεμετρία από τις άλλες Yamaha, του Quartararo και του Vinales, που έκαναν το 1-2 στον Αγώνα.

 

«Ναι τα βλέπουμε τα δεδομένα τους κι έχουν ενδιαφέρον. Αλλά το πρόβλημα υπάρχει, υφίσταται και η δική τους τηλεμετρία δεν μας βοηθάει».

 

Για τον τραυματισμό του Marc ο Rossi είπε: «Ήταν άσχημη πτώση σε άσχημο σημείο. Του εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά».

 

Όσο για το αν, πλέον, φαβορί για τον Τίτλο φέτος είναι ο Quartararo και ο Vinales, ο Vale σχολίασε:

 

«Νομίζω ότι για την ώρα ο Quartararo, ο Vinales και ο Marquez είναι οι πιο γρήγοροι. Θα δούμε όμως τι θα γίνει. Πρέπει να φανεί τι θα γίνει με τον Marquez και πόσο χρόνο θα χρειαστεί να αναρρώσει γιατί το Πρωτάθλημα είναι μικρό».

 

«Σίγουρα έχουν μια καλή ευκαιρία. Αλλά δεν θέλω να ξεχνάω και τον Dovizioso. Άλλωστε φέτος έχουμε αρκετές πίστες που είναι καλές για την Ducati».

Επόμενο άρθρο »

Fabio: Οι δυσκολότεροι 10 γύροι της ζωής μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Οι αντιδράσεις στον τραυματισμό του Marc Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα