• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: Εμείς επηρεαστήκαμε περισσότερο!
Το πάγωμα εξέλιξης και οι συνέπειες για τους κόκκινους
Νέα 16/06/2020 - 14:04

Κάποιος που παρακολουθεί αρκετό καιρό MotoGP, είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι ένα από τα εργοστάσια που προσπαθούν να καινοτομήσουν περισσότερο είναι η Ducati.

 

Είτε μιλάμε για τα αεροδυναμικά, για το γνωστό-άγνωστο «salad box» ή για τον πρόσφατο ντόρο που έγινε με τα «κουτάλια», οι κόκκινοι είναι αυτοί που προσπαθούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

 

Πολλές φορές όχι απλά και μόνο εφαρμόζοντας νέα πράγματα στις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες τους, αλλά χρηματοδοτώντας μελέτες για τα ελαστικά π.χ. και την καμπύλη φθοράς τους προς το τέλος του Αγώνα!

 

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας, τονίζουν ότι η όλη κατάσταση με τον κοροναϊό τους έχει επηρεάσει περισσότερο από άλλα εργοστάσια.

 

Όπως όλοι ξέρουμε, η εξέλιξη των μοτοσυκλετών σταματά για το 2020 και αυτό σημαίνει ότι οι μοτοσυκλέτες θα είναι ίδιες και – στην αρχή τουλάχιστον – του 2021.

 

«Αν επηρεαζόμαστε εμείς περισσότερο από κάθε άλλον; Ναι!», απαντά σε σχετικό ερώτημα ο Davide Barana, Τεχνικός Διευθυντής της Ducati.

 

Μαζί του συμφωνεί και ο επικεφαλής των ηλεκτρονικών, ο Gabriele Conti: «Είμαστε αυτοί που καινοτομούμε περισσότερο. Όλοι το ξέρουν αυτό».

 

«Τώρα με τις μειώσεις τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για εμάς. Θα πρέπει να τα δοκιμάζουμε όλα πρώτα γιατί θα έχουμε μόνο μια ευκαιρία στην πίστα».

 

Όμως στο στρατόπεδο της Ducati έχουν έτοιμες νέες ιδέες και ο Edoardo Lenoci, μέλος του αεροδυναμικού τμήματος των κόκκινων, λέει:

 

«Στον μπροστά τροχό και στην ουρά της μοτοσυκλέτας… εκεί είναι που θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο».

Επόμενο άρθρο »

Τα ρέστα της θα παίξει η KTM για τον Pol Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

«Απαιτεί πολλά από τον εαυτό του»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα