• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο ROSSI υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου Ιταλού όλων των εποχών!
Ο Doctor μαζί με τον Enzo Ferrari μοναδικοί εκπρόσωποι από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη λίστα...
Νέα 19/01/2010 - 17:44

Σε διάφορα γκάλοπ που διεξήχθησαν πρόσφατα στην Ιταλία, ο Valentino Rossi αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Τώρα ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των MotoGP διεκδικεί έναν ακόμη τίτλο, αυτόν του κορυφαίου Ιταλού όλων των εποχών!

«Il più grande italiano di tutti i tempi» είναι ο τίτλος της νέας σειράς εκπομπών που θα προβληθούν από το RaiDue αρχής γενομένης από την Τετάρτη 20/1 και στις οποίες θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα προφίλ των 50 υποψηφίων.

Το κοινό θα έχει τη δική του συμμετοχή στο δημοψήφισμα καθώς θα μπορεί να κάνει την επιλογή του στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα που έχει στήσει γι' αυτόν τον λόγο η τηλεόραση της Rai: www.ilpiugrande.rai.it.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα σπουδαίων προσωπικοτήτων του παρελθόντος και του παρόντος που έλαμψαν και λάμπουν σε παγκόσμιο επίπεδο και που το άκουσμά τους προκαλεί δέος. Ανάμεσα λοιπόν σε επιστήμονες, καλλιτέχνες, διανοούμενους, πολιτικούς, συνθέτες, θρησκευτικούς ηγέτες και εξερευνητές φιγουράρει και το όνομα του Valentino Rossi, του κορυφαίου αναβάτη όλων των εποχών. Μαζί με τον «Commandatore» Enzo Ferrari είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι από τον χώρο των μηχανοκίνητων σπορ.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως οι μοναδικοί εκπρόσωποι από τον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ο Rossi και ο Fausto Coppi, ο σημαντικότερος Ιταλός ποδηλάτης με 5 νίκες στον ποδηλατικό γύρο Ιταλίας, 2 φορές νικητής του Tour de France και διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τη λίστα με τους 50 υποψήφιους:
Lucio Battisti, Roberto Benigni, Mike Bongiorno, Caravaggio, Giosuè Carducci, Cristoforo Colombo, Fausto Coppi, Eduardo De Filippo, Vittorio De Sica, Dante, Leonardo Da Vinci, Federico Fellini, Enrico Fermi, Enzo Ferrari, Falcone e Borsellino, Fiorello, Rita Levi Montalcini, Giacomo Leopardi, Sofia Loren, Galileo Galilei, Giuseppe Garibaldi, Vittorio Gassman, Giotto, Anna Magnani, Nino Manfredi, Alessandro Manzoni, Guglielmo Marconi, Marcello Mastroianni, Giuseppe Mazzini, Michelangelo, Mina, Aldo Moro, Padre Pio, Papa Giovanni XXIII, Giovanni Pascoli, Laura Pausini, Luciano Pavarotti, Sandro Pertini, Francesco Petrarca, Luigi Pirandello, Marco Polo, Giacomo Puccini, Valentino Rossi, San Francesco, Santa Rita da Cascia, Alberto Sordi, Totò, Massimo Troisi, Giuseppe Verdi, Alessandro Volta.

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Οι προσδοκίες και οι εκτιμήσεις του TARDOZZI

« Προηγούμενο άρθρο

DUCATI: "Η φυγή του Suppo δεν αποτελεί πρόβλημα!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα