• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MCCOY: Αποχωρεί από την ομάδα της Triumph
Πιθανοί αντικαταστάτες οι DiSalvo και Charpentier
Νέα 19/01/2010 - 09:34

Για τα δύο τελευταία χρόνια, αιχμή του δόρατος της προσπάθειας της Triumph στο στίβο του Πρωταθλήματος WSS, ήταν ο πολύπειρος Αυστραλός Garry McCoy. Ο McCoy ήταν κεντρικό πρόσωπο της Βρετανικής εταιρίας, αρχικά με την ομάδα Triumph SC και αργότερα με την BE1. Όπως αναφέραμε και την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αυστραλός είχε συμφωνήσει με το Βρετανό κατασκευαστή για επέκταση της συνεργασίας του και φέτος, τα σχέδια όμως φαίνεται να ναυαγούν.

 

Σύμφωνα με το έγκυρο Ιταλικό περιοδικό, MotoSprint, οι οικονομικές απαιτήσεις του McCoy αυξήθηκαν υπερβολικά σε σχέση με πέρσι, σε σημείο που η ομάδα του να μην μπορεί να τις καλύψει. Κατά συνέπεια, ο Αυστραλός δε θα οδηγήσει την Daytona 675 για το 2010. Το χτύπημα ήταν διπλό για την ομάδα, καθώς ο McCoy προοριζόταν να αγωνιστεί και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Triumph ParkinGo. Ο εν λόγω θεσμός, που έχει σα στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων, είναι ένα ενιαίο Πρωτάθλημα, όπου οι αγωνιζόμενοι τρέχουν με τη γυμνή έκδοση της Daytona, την Street Triple R.

 

Όπως και να έχει, η ομάδα δε σκοπεύει να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο αρχικός στόχος για τρεις μοτοσυκλέτες στο φετινό grid εξακολουθεί να ισχύει. Ο Chaz Davies και ο David Salom είναι οι σίγουρες συμμετοχές, ενώ την τρίτη μοτοσυκλέτα φημολογείται ότι θα μοιραστούν ο Jason DiSalvo (πρωταγωνιστής στο Πρωτάθλημα AMA) και ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSS, Sebastien Charpentier.

 

Η εμπλοκή του DiSalvo δεν προκαλεί έκπληξη. Αυτό τον καιρό, το Motosport στην Αμερική περνάει ακόμα μεγαλύτερη κρίση, από ότι στον υπόλοιπο κόσμο και αρκετοί αγωνιζόμενοι του Πρωταθλήματος ΑΜΑ προβλέπεται να αναζητήσουν την τύχη τους στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Η συμμετοχή του Charpentier, από την άλλη αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Ο Γάλλος αποφάσισε να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση στο τέλος του 2007, λόγω αλλεπάλληλων τραυματισμών. Αν πάντως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, σίγουρα πρόκειται για μια εξαιρετική μονάδα, στο δυναμικό της ομάδας της Triumph.

Επόμενο άρθρο »

DUCATI: "Η φυγή του Suppo δεν αποτελεί πρόβλημα!"

« Προηγούμενο άρθρο

HAYDEN: "Ο Stoner έχει ιδιαίτερο ταλέντο"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα