• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: CHECA έτοιμος για όλα!
Αισιόδοξος ενόψει της νέας σεζόν εμφανίστηκε ο Carlos Checa κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας του ομάδας, Althea Racing...
Νέα 18/01/2010 - 09:47

Σε ένα κλαμπ στο Fasano κοντά στο Brindisi, έγινε η επίσημη παρουσίαση της ιταλικής ομάδας Althea Racing Team που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν φυσικά οι αναβάτες της ομάδας, Carlos Checa - Shane Byrne οι οποίοι πόζαραν δίπλα στα αγωνιστικά τους «όπλα», τις Ducati 1198R.

«Σε λίγες ημέρες φεύγουμε για το Portimao και θα ξεκινήσω τη δουλειά με τη νέα μου ομάδα έτσι ώστε να ξεκινήσω το Πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα μου δούλεψε πολύ σκληρά για να προετοιμάσει τις μοτοσυκλέτες και θα κάνω το καλύτερο αρχής γενομένης από το πρώτο session των δοκιμών γιατί θέλω να ξεκινήσω με το σωστό τρόπο αυτή τη σεζόν», δήλωσε ο 38χρονος Ισπανός με τηνπλούσια θητεία στα MotoGP. Mάλιστα δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσει μοτοσυκλέτα της Ducati καθώς το 2005 ως μέλος της εργοστασιακής ομάδας της ιταλικής φίρμας έτρεξε στα MotoGP με την Desmosedici GP5, δίπλα στον Loris Capirossi.

«Μου αρέσει πολύ ο 'χαρακτήρας' της μοτοσυκλέτας. Η απόκριση του κινητήρα είναι πολύ διαφορετική απ' ότι ενός 4κύλινδρου, ενώ το σασί μου θυμίζει πολύ αυτό που είχα το 2005 όταν οδηγούσα και πάλι για τη Ducati», είπε αναφερόμενος στην 1198R.

Όσο για την άποψή του για το φετινό Πρωτάθλημα; «Θα είναι ένα πολύ ισορροπημένο Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ένα μεγάλο, αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά πολύ καλοί αναβάτες που μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο. Υπάρχει ο Jonathan Rea με τηHonda, οι αναβάτες της Yamaha με τον πιτσιρικά (σ.σ. Cal Crutchlow) και τον έμπειρο (σ.σ. James Toseland), o Haslam με τη Suzuki δείχνει δυνατός στις δοκιμές, ο Biaggi με την Aprilia, φυσικά το δίδυμο της Ducati, αλλά και οι BMW και Kawasaki που έχουν δυνατότητες για κάτι κάλο».

«Και ο Carlos Checa τι μπορεί να κάνει φέτος;» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. «Έχω μεγάλη θέληση και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Πιστεύω στον εαυτό μου και δεν αποκλείω τίποτα...», απάντησε χαμογελώντας.

Από την πλευρά του ο 34χρονος Shane «Shakey» Byrne δήλωσε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Σήμερα είδα για πρώτη φορά τη νέα μου μοτοσυκλέτα και ανυπομονώ να την οδηγήσω στο Portimao. Τώρα που γνώρισα όλα τα μέλη της ομάδας είμαι σίγουρος ότι θα είναι συναρπαστικό να δουλεύεις σε μια τόσο επαγγελματική ομάδα, ιδιαίτερα με τον Carlos Checa στο πλευρό σου. Είναι πολύ έμπειρος αναβάτης και είμαι βέβαιος ότι θα είναι εξαιρετικός team-mate. Φέτος θέλω να είμαι σταθερά στις πρώτες θέσεις σε κάθε αγώνα».

Οι τελευταίες μέρες του Γενάρη είναι πολύ «φορτωμένες» για τις ομάδες που SBK καθώς το 3ήμερο 22-24 θα βρεθούν στην πίστα του Portimao για τις πρώτες δοκιμές του 2010, ενώ το 2ήμερο 27-28 θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

Επόμενο άρθρο »

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΣΤΟ CINEMA

« Προηγούμενο άρθρο

MOTO2: Ανακοίνωσε ELIAS & IVANOV o GRESINI

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα