• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro: Στα επίπεδα της Ducati!
Ο νέος κινητήρας της ΚΤΜ!
Νέα 10/02/2020 - 15:00

Και μόνο το γεγονός ότι ο Pol Espargaro δήλωνε συνεχώς πόσο εντυπωσιασμένος ήταν από τη νέα KTM, τα λέει όλα για την παρουσία του Ισπανού στην Sepang.

 

Ο Pol ήταν σταθερά στη δεκάδα, έκανε έναν γρήγορο γύρο που τον έβαλε στην 7η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων και ήταν δυνατός σε ρυθμό Αγώνα.

 

Ειδικά στο τελευταίο, που είναι και το πιο σημαντικό, φαίνεται ότι η ΚΤΜ έχει κάνει ένα ξεκάθαρο βήμα προόδου σε σχέση με το παρελθόν.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά που κάναμε αυτές τις τρεις ημέρες. Έχω καλή αίσθηση, ήμασταν πάντα στη δεκάδα και πάντα γρήγοροι», σχολίαζε ο Pol.

 

«Παλιά ήμασταν γρήγοροι στον ένα γύρο, αλλά χάναμε σε ρυθμό Αγώνα και τώρα φαίνεται ότι αυτό έχει αλλάξει! Ίσως να μην κάναμε έναν πάρα πολύ γρήγορο γύρο, αλλά αυτό δεν μετράει».

 

«Πέρυσι, εδώ, ο Bagnaia ήταν εντυπωσιακά γρήγορος στον ένα γύρο, αλλά μετά όλα άλλαξαν. Για εμάς ήταν σημαντικό να βελτιωθούμε σε ρυθμό και το καταφέραμε».

 

«Το νέο ψαλίδι που δοκιμάσαμε είναι πολύ καλύτερο από το παλιό αλλά και ο νέος κινητήρας έχει περισσότερη ιπποδύναμη και ομαλότερη απόδοση, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να ανοίξουμε το γκάζι νωρίτερα».

 

«Σ’ αυτή την πίστα η δύναμη παίζει ρόλο κι έχουμε δει την Ducati να είναι το σημείο αναφοράς. Ακόμα και με τις δορυφορικές της μοτοσυκλέτες».

 

«Όμως η ΚΤΜ, με το νέο κινητήρα που μας έδωσε, είναι περίπου στα ίδια επίπεδα μ’ αυτούς και ήμασταν πάντα στην πρώτη πεντάδα των τελικών. Αυτό είναι σπουδαίο».

 

Στη συνέχεια μίλησε για τη φθορά των ελαστικών στο τέλος του Αγώνα και για τα νέα ελαστικά της Michelin.

 

«Χτες κάναμε 23 γύρους με γρήγορο ρυθμό. Σήμερα και πάλι με φθαρμένο ελαστικό, μετά από 13 γύρους ήμουν στο 59,5».

 

«Είδα ότι και ο Brad έκανε προσομοίωση και ήταν γρήγορος. Είμαι έκπληκτος με το πόσο καλά τα πήγε η μοτοσυκλέτα, η οποία φαίνεται ότι είναι έτοιμη για τους Αγώνες από τώρα».

 

Τέλος, τον ρώτησαν για τις προσδοκίες του φέτος.

 

«Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Ποτέ στο παρελθόν, σε τέτοια χρονική περίοδο, δεν ένοιωθα έτσι! Αν είχαμε GP αύριο, θα ήμασταν σούπερ ανταγωνιστικοί σε όλα τα sessions».

 

«Πραγματικά με εντυπωσίασε η μοτοσυκλέτα. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό που ξεκινήσαμε τόσο καλά τα τεστ».

 

«Πάντως, ξέρουμε καλά ότι τα πάντα μπορεί ν’ αλλάξουν στον Αγώνα κι έτσι πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να έχουμε την ίδια νοοτροπία».

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Η Ducati δεν είναι η πιο γρήγορη

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Λιγότερη τεχνική…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα