• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Πλεονέκτημα σε Yamaha και Suzuki
Εγώ δεν οδηγώ όπως θα ήθελα…
Νέα 10/02/2020 - 12:23

Για το νέο ελαστικό μίλησε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος όμως και ο Marc Marquez, θεωρεί ότι ευνοεί τις Suzuki και τις Yamaha.

 

Κι αυτό επειδή έχει καλύτερο κράτημα μέσα στις στροφές, κάτι που ευνοεί τις δυο συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες που έχουν εξαιρετική ευχέρεια ακριβώς σ’ αυτό το κομμάτι.

 

«Το νέο ελαστικό τους ευνοεί, ναι, επειδή προσφέρει καλύτερη πρόσφυση μέσα στις στροφές που είναι και το δυνατό τους σημείο».

 

Γι’ αυτό και η τελική – βγαίνοντας δυνατά στην επιτάχυνση – ήταν πολύ καλή για την Yamaha και την Suzuki στην Μαλαισία.

 

«Πάντως  θεωρώ ότι όλοι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας κι έτσι δεν ξέρω πόση ακριβώς είναι η διαφορά μας με τους αντιπάλους μας».

 

«Σίγουρα όμως αυτό δεν ήταν έκπληξη για μένα, μιας και το νέο ελαστικό είναι τέλειο για τον τρόπο που πρέπει να οδηγεί κανείς αυτές τις μοτοσυκλέτες».

 

Όπως πάντα, ο Dovizioso δεν λέει πολλά και επιμένει στο ότι: «…όλα θα γίνουν φανερά στον Αγώνα. Στα τεστ όλοι είναι γρήγοροι».

 

«Έτσι έχουν τα πράγματα. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να βελτιωθούμε».

 

Την τελευταία ημέρα πήρε την 14η θέση, ενώ το Σάββατο είχε και μια πτώση στην πίστα, πάνω που δοκίμαζε ένα καινούργιο set-up για το νέο ελαστικό.

 

Τουλάχιστον χτες κατάφερε να βελτιώσει πολύ την αίσθησή του με αυτό.

 

«Ναι, βελτιώθηκε πολύ αλλά δεν είναι εύκολο γιατί μας δίνει παραπάνω πρόσφυση και αυτό είναι καλό, αλλά αλλάζει αρκετά ο τρόπος οδήγησης και χάνω στη διαχείριση των ελαστικών».

 

«Είναι λίγο περίεργα ελαστικά… βέβαια και η Μαλαισία έχει τις συνθήκες που την περιορίζουν… θα πρέπει να τα δούμε και σε άλλες πίστες».

 

«Πρέπει να προσαρμοστώ και να τα μάθω. Για παράδειγμα όταν μπαίνουμε στις στροφές, το πίσω πιέζει διαφορετικά το μπροστά κι αυτό είναι θέμα για εμάς».

 

Τέλος, έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Δεν οδηγώ όπως θα ήθελα… αλλά τουλάχιστον είμαι χαρούμενος γιατί καλύψαμε το χαμένο χρόνο από την πτώση χτες».

 

«Ήταν σημαντική ημέρα η τελευταία, επειδή όλοι κοιτούσαν το ρυθμό τους, αλλά λίγοι κατάφεραν να κάνουν κάτι καλό».

 

«Μόνο εγώ κι ο Miller κάναμε τον καλύτερό μας γύρο με το σκληρό ελαστικό κι αυτό είναι πολύ καλό, γιατί μ’ αυτό φτιάχνεις ρυθμό».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Λιγότερη τεχνική…

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Είμαι έτοιμος για μάχες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα