• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
AOΥΑΜΑ - SIMONCELLI: Ολοκληρώνουν τις δοκιμές στην Sepang.
Ολοκλήρωση του rookies test.
Νέα 24/12/2009 - 08:46

Παρά τη σύντομη νεροποντή, οι Hiroshi Aoyama και Marco Simoncelli κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις δοκιμές του στην πίστα της Sepang. Ο Aoyama κινήθηκε εντυπωσιακά, γράφοντας ταχύτερο γύρο μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου αργότερα από το ρεκόρ γύρου στη συγκεκριμένη πίστα. Ταυτόχρονα, ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερος από τον Simoncelli.

 

"Είναι πολύ σημαντικό που πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές στην Sepang αυτή την περίοδο της χρονιάς", τόνισε ο Aoyama. "Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, αν εξαιρέσει κανείς τη βροχή της Τρίτης. Πρέπει να μάθω αρκετά, διότι οι μοτοσυκλέτες MotoGP είναι εντελώς διαφορετικές από τα 125cc και τα 250cc. Πρέπει να συνηθίσω τη λειτουργία του traction control και το γεγονός ότι όλα λειτουργούν ηλεκτρονικά. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε αυτές τις μέρες, όμως θέλω να κάνω ακόμα περισσότερες δοκιμές."

 

Ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 250cc πρόσθεσε: "Τώρα θα επιστρέψω στην Ιαπωνία για να κάνω διακοπές με την οικογένεια και τους φίλους μου. Τον Ιανουάριο θα πάω στην Βαρκελώνη για να αναλύσουμε την τηλεμετρία από αυτές τις δοκιμές και να προετοιμαστούμε για τις δοκιμές του Φεβρουαρίου στην Sepang."

 

Ο Aoyama δοκίμασε τη μοτοσυκλέτα της Honda του 2009 και στις επόμενες δοκιμές αναμένεται να έχει το πρωτότυπο του 2010, όπως επιβεβαίωσε και ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Tim Jojic. Σχετικά με την πορεία του Ιάπωνα, ο επικεφαλής της ομάδας, Daniel M. Epp, δήλωσε: "Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτές τις δοκιμές. Η ομάδα δουλεύει τέλεια και αρχίζουμε να συνηθίζουμε ο ένας τον άλλο. Ο Hiroshi ήταν πολύ συγκεντρωμένος και έγραφε σταθερά γρήγορους γύρους, κατεβάζοντας το χρόνο του κατά ένα δευτερόλεπτο κάθε μέρα. Νομίζω πως αυτός είναι ο ιδανικός επίλογος για το 2009."

 

Ο Simoncelli, που όπως είπαμε κινήθηκε γύρω στο μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Aoyama, πραγματοποίησε μια προσομοίωση αγώνα 21 γύρων την τελευταία μέρα και ήταν ικανοποιημένος από τις εμπειρίες που μάζεψε. Ο αναβάτης της San Carlo Honda Gresini δήλωσε: "Οδήγησα σχεδόν για 900 χιλιόμετρα (160 γύρους), τις τρεις τελευταίες μέρες και νομίζω ότι αυτό ήταν ένα φανταστικό δώρο Χριστουγέννων! Είμαι πολύ χαρούμενος. Πίστευα ότι θα ήμουν λίγο πιο γρήγορος, αλλά οι χρόνοι δεν ήταν η πρώτη μας προτεραιότητα και είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδό μου. Πιθανόν να ήμουν λίγο γρηγορότερος αν η πίστα ήταν σε καλύτερη κατάσταση."

Επόμενο άρθρο »

CARL FOGARTY: "Ακόμα δεν έχω βρει τον επόμενο Foggy!"

« Προηγούμενο άρθρο

FIAT YAMAHA: Ποιός αντιγράφει ποιόν;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα