• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: Ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.
Μια χρονιά που τα είχε όλα για τον Αυστραλό.
Νέα 23/12/2009 - 14:16

Το 2009 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Casey Stoner στο Qatar, όπου ο Αυστραλός κατέκτησε τη νίκη ξεκινώντας από την pole position, πραγματοποιώντας ένα ιδανικό αγωνιστικό σαββατοκύριακο.

 

Στους τρεις ακόλουθους αγώνες, σε Ιαπωνία, Ισπανία και Γαλλία, ο Αυστραλός τερμάτιζε σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα, ενώ η δεύτερή του νίκη πραγματοποιήθηκε στο Grand Prix του Mugello. H νίκη αυτή, μπροστά από τους Jorge Lorenzo και Valentino Rossi, ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί έσπασε το αήττητο σερί του Γιατρού μέσα στην πατρίδα του, αποδεικνύοντας τόσο τις δυνατόττηες του Stoner όσο και την πίεση που δέχεται ο Rossi. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ducati μέσα στη θρυλική Ιταλική πίστα.

 

Τα βάθρα συνέχισαν σε Catalunya και Assen, αλλά εκεί άρχισαν να εμφανίζονται έντονα και τα πρώτα σημάδια κόπωσης και εξασθένησης για τον Stoner. Ασχοληθήκαμε εκτεταμένα με το τι συνέβαινε με την υγεία του Αυστραλού, χωρίς όμως να βγει συγκεκριμένο συμπέρασμα. Οι δύο τρίτες θέσεις στους παραπάνω αγώνες πραγματοποιήθηκαν, μετά από τιτάνια προσπάθεια και ήταν φανερό ότι ο Stoner δε θα μπορούσε να ολοκληρώσει κανονικά το Πρωτάθλημα.

Stoner 2
Stoner 2

 

Μετά από διαδοχικές τέταρτες θέσεις σε Laguna Seca και Sachsenring, μια λανθασμένη επιλογή ελαστικών καταδίκασε την εργοστασιακή ομάδα της Marlboro Ducati στο Donington, όπου ο Stoner τερμάτισε 14ος. Σε αυτό το σημείο, με το σώμα του να μην μπορεί να αντέξει περαιτέρω πίεση και καταπόνηση, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 αποφάσισε να επιστρέψει στην Αυστραλία, απουσιάζοντας από τρεις αγώνες, με σκοπό να επιστρέψει μάχιμος και δυνατός στις υποχρεώσεις του.

Stoner 3
Stoner 3

 

Η απόφαση συζητήθηκε έντονα από τον τύπου και γενικά από όσους ασχολούνται με τους αγώνες. Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati στήριξε στα λόγια την επιλογή του αναβάτη της, αλλά πίσω από τις κάμερες προσπαθούσαν να βρουν τον ενδεχόμενο αντικαταστάτη του. Ακόμα, ο εκπρόσωπος της Marlboro σχολίασε την επιλογή του Stoner ως ανεύθυνη και αντιεπαγγελματική, ενώ και ο θρύλος των GP, Kevin Schwantz δήλωσε ότι ακόμα και άρρωστος θα συνέχιζε να τρέχει. Η άποψή μας έχει εκφραστεί επανειλημμένως μέσω του motograndprix.gr και είναι στο πλευρό του Stoner. Μπορεί η απόφασή του να το έθεσε εκτός διεκδίκησης Τίτλου για το 2009, όμως η υγεία βρίσκεται μπροστά από κάθε αγωνιστική επιτυχία. Ταυτόχρονα, ο τρόπος με τον οποίο επέστρεψε ο Stoner, έκλεισε τα στόματα όσων τον αμφισβητούσαν.

Stoner 4
Stoner 4

 

Στον πρώτο αγώνα μετά την επιστροφή του, στη δύσκολη πίστα του Estoril, ο Αυστραλός οδήγησε εκπληκτικά, παίρνοντας τη δεύτερη θέση. Με αυτό τον τρόπο, έκανε σαφές ότι έχει αναρρώσει πλήρως και ότι όποιος τον υποτιμήσει θα βγει ζημιωμένος. Οι επιτυχίες ακολούθησαν με εμφατικές νίκες σε Αυστραλία και Μαλαισία, όπου o Stoner παρέδωσε οδηγικό σεμινάριο, κινούμενος σαφώς γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό. Ταυτόχρονα, κατάφερε να ξανανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μπροστά από τον Dani Pedrosa.

 

Ο Αυστραλός έδειχνε σε πραγματικά εξαιρετική κατάσταση κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις δοκιμές της Valencia. Ο Stoner ήταν στην κορυφή για όλο το σαββατοκύριακο, παίρνοντας την pole position και δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να απειληθεί στον αγώνα. Όμως, μια εντελώς αναπάντεχη πτώση στο ζέσταμα οδήγησε στην εγκατάλειψή του, κλείνοντας με τον πιο περίεργο τρόπο μια πολύ περίεργη χρονιά. Ο αναβάτης της Ducati όχι μόνο δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην Valencia, αλλά ταυτόχρονα έχασε και την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη, από τον Dani Pedrosa.

 

Παρόλα αυτά, ο Stoner δεν έδειξε να πτοείται, καθώς ήταν σταθερά ο ταχύτερος στις δοκιμές που ακολούθησαν στην πίστα του Ricardo Tormο. Ο συνδυασμός Desmosedici GP10 και Casey Stoner φαντάζει πολύ δυναμικός και ήδη τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα θετικά. Ταυτόχρονα, το άγχος φαίνεται να έχει μεταφερθεί από τώρα στα στρατόπεδα των αντιπάλων της Ducati. Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Jeremy Burgess ότι περιμένει τον Stoner πολύ δυνατό το 2010. Περισσότερα θα δούμε στις προγραμματισμένες δοκιμές του Φεβρουαρίου.

Επόμενο άρθρο »

SIMONCELLI: Στο 80%, μέχρι στιγμής

« Προηγούμενο άρθρο

BURGESS: Αναμένει αντεπίθεση από τον Stoner το 2010

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα