• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SIMONCELLI: Στο 80%, μέχρι στιγμής
Ο Ιταλός rookie παραδέχεται ότι δεν αξιοποιεί πλήρως τη μοτοσυκλέτα του, ακόμα.
Νέα 23/12/2009 - 17:07

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008 στα 250cc, Marco Simoncelli πιστεύει ότι κάνει σταθερά βήματα προόδου πάνω στη νέα του Honda Gresini, παρόλο που ακόμα δεν μπορεί να πιέσει τη μοτοσυκλέτα στο όριό της.   

Ο νεαρός Ιταλός αυτή την περίοδο εκμεταλλεύεται το χρόνο δοκιμών στην Sepang, έτσι ώστε να αποκτήσει εμπειρία και άνεση πάνω στην καινούρια του RC212V.

Σήμερα τα πράγματα ήταν αρκετά καλά”, δήλωσε ο Simoncelli. “Βελτιώσαμε το στήσιμο της μοτοσυκλέτα και έχουμε να δοκιμάσουμε κάποιες ακόμα ρυθμίσεις, που πιστεύω ότι θα μου δώσουν ακόμα καλύτερη αίσθηση της μοτοσυκλέτας.”

Η πίστα είναι πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη της Valencia, όπου έγιναν οι πρώτες δοκιμές και σίγουρα προτιμώ την Ισπανική πίστα”, τόνισε ο Ιταλός. “Πάντως είμαι αρκετά ικανοποιημένος, διότι νομίζω ότι σιγά σιγά αποκτώ κάποια αίσθηση της μοτοσυκλέτας.”

Ο Simoncelli έκανε ταχύτερο χρόνο 2 λεπτά 4 ,48 δευτερόλεπτα, τη Δευτέρα και 2 λεπτά 3,70 δευτερόλεπτα την Τρίτη, όντας σταθερά πίσω από τον έτερο rookie της Honda, Hiroshi Aoyama.  

Προς το παρόν, οι χρόνοι δεν έχουν μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουν βρεθεί οι σωστές ρυθμίσεις εν όψει του πρώτου αγώνα. Ο στόχος μας είναι να εμφανιστούμε δυνατοί στον πρώτο αγώνα, στο Qatar”, συμπλήρωσε ο Simoncelli.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι να καταλάβουμε πως αντιδρά η μοτοσυκλέτα στην αλλαγή κάποιων ρυθμίσεων. Νομίζω ότι είμαι δύο δευτερόλεπτα πίσω, από τους τυπικούς ρυθμούς ενός αγώνα, οπότε θα έλεγα ότι αξιοποιώ μόλις το 80% από τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτες. Ο στόχος μου είναι να μπορέσω στο Qatar να αξιοποιήσω το 95%”, ολοκλήρωσε ο φέρελπις Ιταλός.

Οι δοκιμές των rookies στην Sepang ολοκληρώνονται σήμερα.  

Επόμενο άρθρο »

Κατάσκοπος από το ...Kentucky!

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: Ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα