• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HONDA: Δεν υπάρχουν λεφτά!
Καμία αύξηση του budget για το 2010.
Νέα 23/12/2009 - 09:31

Η Honda δε σκοπεύει να δαπανήσει μεγάλα ποσά, ώστε να διεκδικήσει έναν Παγκόσμιο Τίτλο στα MotoGP, το 2010. Ο Ιαπωνικός κολοσσός έχει επηρεαστεί έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση και δε σκοπεύει να “πετάξει” εξωφρενικά χρήματα για να ακολουθήσει την κούρσα των Yamaha και Ducati.

 

Είναι κοινή ομολογία πως τα τρία τελευταία χρόνια, είναι από τα χειρότερα στη σύγχρονη ιστορία της Honda. Η πολυδιαφημισμένη RC212V είναι κατώτερη των προσδοκιών και όλοι οι αναβάτες της παραπονούνται για διάφορες ατέλειές της. Επίσης, είναι φανερό ότι το πακέτο της Honda υπολείπεται σαφώς τόσο της Yamaha YZR-M1 όσο και της Ducati Desmosedici.

 

Η Ducati έχει κερδίσει 21 αγώνες από το 2007, ενώ η Yamaha, 24 στην εποχή των 800cc. Αντίθετα, το ΗRC έχει κατακτήσει την καρώ σημαία μόλις 7 φορές με την RC212V και έχει να κερδίσει έναν Τίτλο από το 2006, όπου ο Nicky Hayden θριάμβευσε πάνω στην εκπληκτική RC211V των 990cc.

 

Σε ερώηση αν πρόκειται να επενδυθούν περισσότερα χρήματα ώστε να αυξηθούν οι ελπίδες διεκδίκησης του Τίτλου, η διοίκηση του HRC, δια στόματος Shuhei Nakamoto, ήταν κάθετη: "Δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στο budget από την Honda. Μάλλον θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με φέτος, το οποίο δυσκολεύει κάπως την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας μας. Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι ακόμα αν είχαμε τα λεφτά της Αμερικάνικης κυβέρνησης και πάλι δε θα ήταν αρκετά!"

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa

Επόμενο άρθρο »

BURGESS: Αναμένει αντεπίθεση από τον Stoner το 2010

« Προηγούμενο άρθρο

MOTO2: Σασί της TSR θα χρησιμοποιεί η JiR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα