• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Υamaha θέλει τον ROSSI για πάντα αλλά...
Οι άνθρωποι της Yamaha εξετάζουν προσεκτικά τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν...
Νέα 22/12/2009 - 14:07

To θέμα που απασχολεί και θα απασχολήσει ακόμα περισσότερο τον Τύπο μέσα στους επόμενους μήνες είναι το τι θα αποφασίσει τελικά ο Valentino Rossi. Αν θα μείνει και μετά το 2010 στη Yamaha ή θα επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, με πιθανότερο προορισμό του τη Ducati.

Ήδη οι διοικούντες τη Yamaha έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον Ιταλό προκειμένου να τον πείσουν να μείνει μαζί τους, ο ίδιος όμως έχει πει πως την τελική του απόφαση θα την πάρει τον Ιούνιο του 2010.

Οι επικεφαλής της Yamaha πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω σε εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποφασίσει να αποχωρήσει.

Λέγεται πως ο βασικός όρος που έχει θέσει ο Rossi στους ανθρώπους της εταιρίας των τριών διαπασών για να συνεχιστεί η συνεργασία τους και πέραν του 2010 είναι η απομάκρυνση του Jorge Lorenzo.

Απαντώντας σε αυτές τις φήμες ο επικεφαλής της ομάδας Lin Jarvis ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα είναι ο Rossi αυτός που θα αποφασίσει, αλλά οι άνθρωποι της Yamaha. H γενική αίσθηση που υπάρχει πάντως είναι ότι ήδη έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν κάποια εναλλακτικά σενάρια».

Ποια είναι αυτά; Κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα.

Ίσως είναι η δημιουργία δύο ξεχωριστών εργοστασιακών ομάδων από τη Yamaha που θα στεγάζονται σε διαφορετικά γκαράζ και δεν θα υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στα δυο team.  

Ένα άλλο πάλι ίσως είναι η αποχώρηση του Lorenzo και η προώθηση του Ben Spies στην εργοστασιακή ομάδα ως παρτενέρ του Rossi.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Doctor οπότε πάμε στο σενάριο εύρεσης του αντικαταστάτη του, με τους υποψήφιους να είναι οι Casey Stoner - Dani Pedrosa που και αυτοί στο τέλος του 2010 αποδεσμεύονται από τα συμβόλαιο που έχουν με τις νυν ομάδες τους.

Επόμενο άρθρο »

ΔΟΚΙΜΕΣ ROOKIES: Βελτιώνονται SIMONCELLI - AOYAMA

« Προηγούμενο άρθρο

SPIES: Δεν πραγματοποιεί "rookie test".

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα