• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SPIES: Δεν πραγματοποιεί "rookie test".
Ο Poncharal εξηγεί την απόφαση της Tech 3.
Νέα 22/12/2009 - 11:20

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όλοι οι rookies που μετακινήθηκαν από τα 250cc στα MotoGP, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επίσημες, συμπληρωματικές δοκιμές, έτσι ώστε να προσαρμοστούν ευκολότερα στα νέα δεδομένα.

 

Ήδη, ο αναβάτης της Rizla Suzuki, Alvaro Bautista και ο αναβάτης της Αspar Ducati, Hector Barbera οδήγησαν τις καινούριες τους μοτοσυκλέτες σε Estoril και Jerez, αντίστοιχα ενώ οι αναβάτες της Honda, Marco Simoncelli και Hiroshi Aoyama πραγματοποιούν αυτή την περίοδο δοκιμές στη Μαλαισία.

 

Όμως, ο πιο ελπιδοφόρος (και πιο προβεβλημένος) rookie για το 2010, φαίνεται να είναι ο Ben Spies, Πρωταθλητής WSBK το 2009. Ο Τεξανός που το 2010 θα βρίσκεται στα MotoGP, στην ομάδα του Herve Poncharal, δήλωσε πως δε θα χρειαστεί συμπληρωματικές δοκιμές.

 

"Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως σκέφτονται μερικοί άνθρωποι. Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις έτσι να μειωθούν τα έξοδα και οι ομάδες να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά όλη τη χρονιά", δήλωσε ο Poncharal. "Πρέπει να δείξουμε στο κοινό καλό θέαμα, ένα συναρπαστικό Πρωτάθλημα και οι ομάδες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με τη διαχείριση των οικονομικών τους αυτό τον καιρό. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι να εργαστούμε και όχι να προσθέτουμε συμπληρωματικές δοκιμές εδώ κι εκεί."

Spies 2
Spies 2

 

Ο Spies τερμάτισε έβδομος στην πρώτη του εμφάνιση με την Yamaha M1, στον αγώνα της Valencia και συνέχισε εξίσου εντυπωσιακά και στις δοκιμές που ακολούθησαν. Έτσι, έδωσε υποσχέσεις για μεγάλες εμφανίσεις το 2010. Η συμμετοχή του δε στο Grand Prix της Valencia, δικαιολογεί την απουσία τους από τις τωρινές δοκιμές, με τη λογική ότι ο Τεξανός έχει ήδη κάποια επαφή με την Yamaha του.

 

"Νομίζω ότι ο Ben είναι αρκετά έξυπνος ώστε να καταλάβει αν θα κέρδιζε κάτι από αυτές τις δοκιμές και έχει αρκετή εμπιστοσύνη τόσο στον εαυτό του όσο και στη μοτοσυκλέτα του. Συμμετείχε τόσο στον αγώνα της Valencia, όσο και στις δοκιμές που ακολούθησαν με πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν πρόκειται να μείνει πίσω λόγω της απουσίας του από τις τωρινές δοκιμές. Έχουμε άλλωστε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε μέχρι τον πρώτο αγώνα στο Qatar", δήλωσε ο Poncharal.

 

"Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι δική μου, αλλά πάρθηκε από κοινού με τον Ben αλλά και με την Yamaha. Όλοι συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη δοκιμών αυτή τη στιγμή. Χρησιμοποιήσαμε τον αγώνα της Valencia, όσο και τις ακόλουθες δοκιμές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τώρα όλοι εργάζονται σκληρά και προετοιμάζονται για τις δοκιμές του Φεβρουαρίου στην Sepang", ολοκλήρωσε ο Γάλλος.

 

Από την πλευρά μας, να σχολιάσουμε ότι ο Poncharal έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο και σίγουρα κάποια από τα λεγόμενά του έχουν βάση. Από την άλλη πλευρά, η στέρηση δοκιμών σε ένα νεοφερμένο αναβάτη για λόγους οικονομίας και σωστής διαχείρισης χρημάτων φαντάζει λίγο αστεία. Όσο καλός και ευπροσάρμοστος και να είναι ο Spies, είναι νεοφερμένος στον πολύ απαιτητικό χώρο των MotoGP και σίγουρα θέλει χρόνο μέσα στην πίστα για να συνηθίζει τις νέες συνθήκες δουλειάς του. Ο ίδιος ο Τεξανός έχει δηλώσει ότι δεν έχει ακόμα καταφέρει να αξιοποιήσει τα νέα ελαστικά του, ούτε έχει από αυτά την αίσθηση που επιθυμούσε. Μήπως λοιπόν, αντί να γίνεται λόγος για οικονομίες και δύσκολους καιρούς, ο Spies θα έπρεπε να είναι μέσα στην πίστα και να γράφει γύρους; Πράγματι, ενδιαφέροντα ερωτήματα...

Επόμενο άρθρο »

Η Υamaha θέλει τον ROSSI για πάντα αλλά...

« Προηγούμενο άρθρο

WILCO ZEELENBERG: Μετακινείται στην ομάδα της Fiat Yamaha;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα