• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΔΟΚΙΜΕΣ ROOKIES: Στη Sepang SIMONCELLI - AOYAMA
Μέχρι τις 23 του μηνός θα κάνουν δοκιμές στη Μαλαισία οι δυο πρώην 250άρηδες...
Νέα 21/12/2009 - 18:44

ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα δοκιμών για τους rookies στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, με τους Marco Simoncelli και Hiroshi Aoyama να γράφουν χιλιόμετρα στο κοντέρ τους.

Στόχος τους είναι να εξοικειωθούν με τις νέες τους μοτοσυκλέτες (και οι δύο θα τρέχουν του χρόνου με Honda RC212V) έτσι ώστε μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος στις 11 Απριλίου να είναι πανέτοιμοι.

Η μέρα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς η βροχή που έπεσε χειροτέρεψε την ήδη άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το οδόστρωμα μετά από αγώνες αυτοκινήτων που έγιναν πρόσφατα εκεί.

Οι δυο αναβάτες μαζί με έναν δοκιμαστή της Honda πραγματοποίησαν τους περισσότερους γύρους το μεσημέρι κάτω από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (33 βαθμοί Κελσίου στο περιβάλλον, 45Hiroshi Aoyama

Hiroshi Aoyama
στο οδόστρωμα).

Οι χρόνοι κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα με τον SuperSic, που πραγματοποίησε συνολικά 44 γύρους, να είναι στο ταχύτερό του πέρασμα -2'04"48- κάτι παραπάνω από 2 δευτερόλεπτα πιο αργός από το ρεκόρ ταχύτερου γύρου (2'02"108) που έχει από τον αγώνα του 2007 ο Casey Stoner με την Ducati Desmosedici. Να σημειωθεί ότι ο Ιταλός αναβάτης της San Carlo Honda Gresini είχε στη διάθεσή τις 2 Ηonda RC212V που χρησιμοποίησε στο φετινό Πρωτάθλημα ο Toni Elias.

«Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι χρόνοι, όσο το να αποκτήσω αυτοπεποίθηση με τη μοτοσυκλέτα, η οποία χρειάζεται ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο οδήγησης απ' ότι τα 250cc. Ελπίζω ότι αύριο η πίστα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων ο Simoncelli.

Λίγο καλύτερα τα πήγε ο τελευταίος Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 250cc, Hiroshi Aoyama που έκανε 68 γύρους με τον καλύτερο χρόνο του να είναι 2'04"38. O Iάπωνας αναβάτης που θα αγωνίζεται με την νεοσύστατη ομάδα Interwetten Honda οδήγησε τη μοτοσυκλέτα με την οποία έτρεξε φέτος στα MotoGP o Gabor Talmacsi, μόνο που σε αυτήν τοποθετήθηκαν για τις δοκιμές της Sepang φρένα της Nissin και όχι της Brembo που είχε στις πρώτες δοκιμές μετά το τέλος του Πρωταθλήματος που έλαβαν χώρα στη Valencia.

Οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν στις 23 του μηνός.

Επόμενο άρθρο »

SBK: Ο TARDOZZI στη BMW!

« Προηγούμενο άρθρο

O JOHN HOPKINS επιστρέφει στα MotoGP με την FB Corse!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα