• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O JOHN HOPKINS επιστρέφει στα MotoGP με την FB Corse!
Ο Αμερικανός συμφώνησε με την FB Corse...
Νέα 21/12/2009 - 15:24
Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε γράψει για το φιλόδοξο σχέδιο της ιταλικής FB Corse που επιθυμεί να πάρει μέρος στα MotoGP με μια μοτοσυκλέτα δικής της κατασκευής.

Απ' ότι φαίνεται τελικά οι Ιταλοί είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν έρθει σε συμφωνία με τον John Hopkins προκειμένου να οδηγήσει αυτός τη μοτοσυκλέτα τους στην κορυφαία κατηγορία!

Ο Αμερικανός που είχε μια απογοητευτική σεζόν φέτος στo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με το Team Stiggy Racing  εξαιτίας των πολλών σοβαρών τραυματισμών του, ετοιμάζεται να επιστρέψει σε γνώριμα... λημέρια.

Στην επταετή θητεία του στα ΜotoGP ο «Hopper» δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποια νίκη έχοντας ως καλύτερες στιγμές του μια pole position που πήρε το 2006 στο Assen οδηγώντας μια GSV-R, η δεύτερη θέση που σημείωσε στο Brno το 2007 και οι τρεις τρίτες θέσεις που πήρε την ίδια χρονιά στους αγώνες της Shanghai, του Misano και της Valencia.

Η τελευταία του χρονιά (2007) με την Suzuki ήταν και η καλύτερη της καριέρας του στα MotoGP καθώς κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα με 189 βαθμούς. Το 2008 μετακόμισε στην Kawasaki αλλά οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει κάτι καλό. Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της πράσινης εταιρίας να αποχωρήσει από το σπορ, κατάφερε έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις να λύσει το συμβόλαιό του και να μετακομίσει στο WSBK.

Στις αρχές Γενάρη ο 26χρονος αναβάτης αναμένεται να ταξιδέψει στην Ιταλία για να υπογράψει το συμβόλαιό του και να έχει μια πρώτη γνωριμία με την ομάδα αλλά και τη μοτοσυκλέτα η οποία θα χρησιμοποιεί έναν τρικύλινδρο κινητήρα που έχει κατασκευάσει και εξελίξει η -επίσης ιταλική- Oral Engieering.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας βασίζεται σε αυτόν των 990cc που είχε κατασκευάσει προ 5ετίας η εταιρία του Mauro Forghieri για λογαριασμό της BMW και ο οποίος τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Παράλληλα η FB Corse έχει ήδη ετοιμάσει και μοτοσυκλέτα προδιαγραφών Moto2 με την οποία φιλοδοξεί να πάρει μέρος στη νεοσύστατη κατηγορία με αναβάτη τον Ιταλό Simone Groztkyj.

Η ιταλική εταιρία θα παρουσιάσει επίσημα τις μοτοσυκλέτες της σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου στο Μιλάνο, ενώ το shakedown των μοτοσυκλετών αναμένεται να γίνει τις πρώτες μέρες του νέου έτους.

Από την πορεία των δοκιμών αλλά και από το αν θα μπορέσει αν εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους θα εξαρτηθεί η εμπλοκή της ομάδας στα MotoGP. Το πιθανότερο είναι να συμμετάσχει ως wild card σε κάποιους αγώνες που θα γίνουν επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Επόμενο άρθρο »

ΔΟΚΙΜΕΣ ROOKIES: Στη Sepang SIMONCELLI - AOYAMA

« Προηγούμενο άρθρο

MORIWAKI MD211VF DREAM FIGHTER.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα