• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
KALLIO: Ανασκόπηση της φετινής σεζόν.
H πρώτη χρονιά του Φινλανδού στα MotoGP.
Νέα 20/12/2009 - 10:15

Ο Mika Kallio έκανε το μεγάλο βήμα προς τα MotoGP το 2009 πάνω στη σέλα της δορυφορικής Ducati της ομάδας της Pramac. Το αποτέλεσμα ήταν να κατακτήσει τον Τίτλο για τον καλύτερο Rookie της χρονιάς.

 

Ο Kallio ξεκίνησε δυνατά, τερματίζοντας όγδοος στο Qatar και στην Ιαπωνία, ξεκινώντας από την 10η και 17η θέση στη σειρά εκκίνησης, αντίστοιχα. Δυστυχώς, πέντε πτώσεις εμπόδισαν το Φινλανδό να πετύχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

 

Οι δύο από αυτές συνέβησαν σε Jerez και Le Mans, με τον Kallio να εγκαταλείπει τους αγώνες. Η τρίτη πτώση, που ήταν και η σοβαρότερη συνέβη στο Assen. Ο Kallio έχασε το μπροστινό του πέφτοντας άσχημα, με αποτέλεσμα ένα πολύ άσχημο τραυματισμό στο μικρό δάχτυλο του χεριού του.

 

Εξ αιτίας αυτού του τραυματισμού, αναβάτης της Pramac δεν κατάφερε να δώσει το παρόν στην Laguna Seca. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Γερμανία και στο Donington, όπου τερμάτισε 10ος. Οι χρόνοι του ήταν αρκετά ικανοποιητικοί και γι' αυτό το λόγο, η εργοστασιακή ομάδα της Ducati Marlboro του εμπιστεύτηκε τη μοτοσυκλέτα του Casey Stoner, για τους τρεις αγώνες που ο Αυστραλός ανάρρωνε από τη μυστηριώδη ασθένεια που τον ταλαιπώρησε για μεγάλο μέρος του φετινού Πρωταθλήματος.

 

Ο πρώτος αγώνας του Kallio με την εργοστασιακή Desmosedici GP9 ήταν στο Brno, όπου συγκρούστηκε με τον Marco Melandri, δίνοντας άδοξο τέλος σε μια αρκετά καλή προσπάθεια. Παρόλα αυτά, οι δύο επόμενοι αγώνες ήταν αρκετά ικανοποιητικοί για τον Kallio, ο οποίος τερμάτισε 8ος στην Indianapolis, ξεκινώντας από 15ος στο grid και 7ος στο Misano. Αυτή ήταν και η καλύτερη επίδοση του Φινλανδού για φέτος.

 

Η επιστροφή του στην ομάδα της Pramac, στο Estoril συνοδεύτηκε από νέα πτώση για τον Kallio, όμως ανέβασε ξανά τις επιδόσεις του σε Αυστραλία, Μαλαισία και Valencia, ολοκληρώνοντας ικανοποιητικά τη φετινή σεζόν και παίρνοντας την 15η θέση της τελικής κατάταξης.

 

Σίγουρα το βραβείο για τον καλύτερο Rookie της χρονιά είναι κάπως παραπλανητικό για τις φετινές επιδόσεις του Mika Kallio. Ο Φινλανδός είναι σίγουρα ένας αναβάτης με δυνατότητες και η Ducati είναι μια δύσκολη μοτοσυκλέτα. Αυτό όμως που κυρίως είδαμε φέτος ήταν έλλειψη σταθερότητας και ευκολία στο λάθος. Το 2010, ο Kallio θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις πραγματικές ικανότητές του, συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά με την ομάδα της Pramac, δίπλα στον πολύ ελπιδοφόρο Rookie, Aleix Espargaró.

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Ευχαριστημένος ο VERMEULEN από την πορεία των δοκιμών

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: Πρώτος στην ψηφοφορία του Crash.net για το δημοφιλέστερο αναβάτη του 2009.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα