• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: Ο ERNESTO ΜARINELLI μιλάει για το 2010 και τους αντιπάλους της Ducati
O νέος project leader της Ducati στο WSBK, Ernesto Marinelli μιλάει για το 2010...
Νέα 19/12/2009 - 15:02

Ο Ernesto Marinelli είναι ο εκλεκτός της Ducati για να καλύψει το κενό που άφησε με την οικειοθελή αποχώρησή του ο Davide Tardozzi. Η αποστολή του κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι ωστόσο ο έμπειρος Ιταλός που ηγείται πλέον της εργοστασιακής συμμετοχής της μπολονέζικης φίρμας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, δηλώνει έτοιμος για τη νέα πρόκληση.

Το 2009 η Ducati πήρε το Πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά στους οδηγούς ο Noriyuki Haga δεν τα κατάφερε χάνοντας από τον εκπληκτικό Ben Spies. H 1198RR είναι από τις κορυφαίες μοτοσυκλέτες του γκριντ και αποτελεί το σημείο αναφοράς.

Για το 2010 οι διαφοροποιήσεις που θα γίνουν στη μοτοσυκλέτα -σε σχέση με το μοντέλο του 2009- δεν θα είναι πολλές όπως λέει ο Marinelli: «Η 1198RR δεν τα πήγε κι άσχημα φέτος και από τη στιγμή που κρατήσαμε τους ίδιους αναβάτες κοιτάμε να βελτιώσουμε το set-up. Έχουμε λάβει κάποια νέα εξαρτήματα για τις αναρτήσεις και τα φρένα και για κάποια άλλα μέρη, ενώ υπάρχει και κάτι καινούργιο στο σύστημα της εξάτμισης».

Ο 36χρονος μηχανικός από τη Modena που ανήκει στο δυναμικό της Ducati από τα τέλη του 1995 αναφέρθηκε και στους αντιπάλους που υπολογίζει περισσότερο ενόψει του 2010: «Δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Η Yamaha είναι πολύ δυνατή και ο Crutchlow ξεκίνησε πολύ καλά τη θητεία του στο WSBK από τις πρώτες κιόλας δοκιμές στο Portimao. Και φυσικά υπάρχει ο Toseland που έχει ήδη 2 Πρωταθλήματα. Ο Biaggi συγκαταλέγεται στους κορυφαίους και αυτό δεν είναι καινούργιο. Η Suzuki είχε ήδη καλή μοτοσυκλέτα με τον Haslam να παρουσιάζεται πολύ δυνατός. Σίγουρα θα είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη Honda. Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε στις δοκιμές του Portimao 22-24 Ιανουαρίου. Εκεί θα διαπιστώσουμε τι μπορούμε να περιμένουμε για το 2010».

Επόμενο άρθρο »

HAYDEN: Εγκαινιάζει τη δεύτερη έκθεση της Ducati στην Ινδία.

« Προηγούμενο άρθρο

ΜΟΤΟ2: Το grid του 2010 αρχίζει να διαμορφώνεται.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα