• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dalla Porta: Ο νέος Πρωταθλητής της Moto3!
Ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει στην κατηγορία μετά το 2004
Νέα 30/10/2019 - 09:57

Η κατηγορία της Moto3 έχει τον νέο της Παγκόσμιο Πρωταθλητή για το 2019: τον Lorenzo Dalla Porta!

 

Μετά από έναν συγκλονιστικό Αγώνα στο Phillip Island, ο νεαρός Ιταλός πήρε τον Τίτλο στη μικρή κατηγορία και έγινε ο πρώτος Ιταλός που το καταφέρνει από το 2004 και μετά.

 

Τότε, το 2004, τον Τίτλο στη μικρή κατηγορία είχε πάρει ο Andrea Dovizioso.

 

Το όνομα του Lorenzo Dalla Porta άρχισε να ακούγεται για πρώτη φορά στο paddock το 2015, όταν στην Indianapolis αντικαθιστούσε τον Isaac Vinales στην Husqvarna.

 

Ήταν με την ίδια ομάδα με την οποία αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior (Moto3 Ισπανίας).

 

Σε όλο το υπόλοιπο εκείνης της σεζόν δεν τερμάτισε μόνο σε έναν Αγώνα, ενώ είχε ως καλύτερό του αποτέλεσμα μια 8η θέση.

 

Την επόμενη σεζόν αντικατέστησε τον Phillip Öttl στο Mugello και πήρε έναν βαθμό, ενώ αργότερα, στο Assen, αντικατέστησε τον Jorge Navarro και πήρε για 2η φορά θέση στη δεκάδα.

 

Εκείνη τη χρονιά, το 2016, ο Dalla Porta θα έπαιρνε τη θέση του Romano Fenati στην SKY VR46 ως κανονική πλέον συμμετοχή στο Πρωτάθλημα από το Silverstone και μετά.

 

Την ίδια χρονιά συνέχιζε να αγωνίζεται και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior, το οποίος και κέρδισε στο φινάλε της σεζόν στην Valencia.

 

Το 2017 αγωνιζόταν με την ομάδα του Aspar στην Moto3, αλλά δεν έκανε ιδαιίτερα επιτυχημένη παρουσία. Ωστόσο οι εμφανίσεις του ήταν αρκετές ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της Leopard.

 

Η ομάδα τον πήρε στις τάξεις της για το 2018 και από τον 1ο Αγώνα ο Dalla Porta δικαίωσε την επιλογή τους ανεβαίνοντας στο βάθρο στον πρώτο Αγώνα του Qatar.

 

Ήταν το πρώτο βάθρο της καριέρας του, ενώ στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν θα έπαιρνε και την πρώτη του νίκη, στην πίστα του Misano.

 

Στην Ταϊλάνδη, στην Μαλαισία και στην Ιαπωνία ακολούθησαν κι άλλα βάθρα κι έτσι ο Dalla Porta έκλεισε τη χρονιά μέσα στους πρώτους πέντε της βαθμολογίας.

 

Το 2019 ξεκίνησε και πάλι με ένα βάθρο στο Qatar, αλλά και δυο ακόμα σε Le Mans και Mugello, ενώ στη Βαρκελώνη ήρθε η πρώτη του εγκατάλειψη, αλλά όχι από δικό του λάθος.

 

Επέστρεψε δυνατός όμως με δυο βάθρα σε Assen και Τσεχία, ενώ στο ενδιάμεσο πήρε την πρώτη του νίκη για το 2019 στην Γερμανία.

 

Μετά την 6η θέση του στην Αυστρία, ανέβηκε και πάλι στο βάθρο στο Silverstone, όμως ακολούθησαν δυο δύσκολοι Αγώνες για τον Ιταλό.

 

Τόσο στο Misano, όσο και στην Aragon, ο Dalla Porta τιμωρήθηκε από τους Αγωνοδίκες κατά τη διάρκεια των Αγώνων και έχασε έδαφος στη βαθμολογία.

 

Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Aron Canet, κέρδισε στην πίστα της Αραγονίας και πλησίασε τον Dalla Porta στους δυο μόλις βαθμούς.

 

Όμως ο Ιταλός αντέδρασε την κρίσιμη στιγμή και επέστρεψε στο βάθρο στην Ταϊλάνδη, ενώ με τις δυο συνεχόμενες νίκες του σε Ιαπωνία και Αυστραλία, εξασφάλισε τον Τίτλο του Πρωταθλητή!

Επόμενο άρθρο »

Pernat: Η Ducati σε κρίση!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marquez πάνω από τον Doohan!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα