• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez πάνω από τον Doohan!
Έγινε ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Honda!
Νέα 30/10/2019 - 08:53

Στο Motegi, με τη νίκη του εκεί, ο Marc Marquez έφτασε τις 54 νίκες με μοτοσυκλέτα της Honda και ισοφάρισε το ρεκόρ του Mick Doohan.

 

Στην Αυστραλία όμως, αυτό το ρεκόρ καταρρίφθηκε με τον Ισπανό να φτάνει τις 55 νίκες κι έτσι έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Honda στην ιστορία!

 

Από το 1998 ο Doohan είχε την τιμή να είναι αυτός ο πιο επιτυχημένος αναβάτης του εργοστασίου, με τον Marquez πλέον να έχει πάρει τη σκυτάλη.

 

Όπως και ο Doohan, έτσι και ο Marc έχει και τις 54 νίκες του στη μεγάλη κατηγορία, ενώ περισσότερες νίκες από τον 26χρονο έχουν μόνο οι Rossi (89) και Agostini (68).

 

Επιπρόσθετα, ο Marquez έχει και τους περισσότερους Τίτλους με μοτοσυκλέτα της Honda – έφτασε τους 6 φέτος – ενώ έχει και το ρεκόρ των περισσότερων pole στην κατηγορία (62).

 

Επόμενος στόχος είναι να ξεπεράσει το ρεκόρ του Dani Pedrosa που έχει 112 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία, τα περισσότερα από κάθε άλλον οδηγό της Honda στην ιστορία.

 

Τέλος, δυο Αγώνες πριν το τέλος ο Marquez είναι πολύ κοντά στο να σπάσει και το ρεκόρ περισσότερων βαθμών μέσα σε μια σεζόν, το οποίο έχει ο Lorenzo με 383β. (2010).

Επόμενο άρθρο »

Dalla Porta: Ο νέος Πρωταθλητής της Moto3!

« Προηγούμενο άρθρο

O Ντοβιτσιόζο εξασφάλισε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα