• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MOTOGP: Ανακοινώνεται η επιστροφή στα 1000cc.
Θέμα χρόνου η ανακοίνωση.
Νέα 11/12/2009 - 09:32

Κάτω από τις πιέσεις για περιορισμό του κόστους από τους κατασκευαστές, το αφεντικό της Dorna, Carmelo Ezpeleta αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα την πολυαναμενόμενη επιστροφή των MotoGP στα 1000cc, το 2012. Ο Ezpeleta έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για τις αλλαγές από την επιτροπή Motorcycle Sport Manufacturers Association, την επιτροπή των ομάδων και την FIM. Οι συγκεκριμένες αλλαγές ορίζουν επιστροφή του κυβισμού στα 1000cc, ενώ προβλέπεται και η χρήση κινητήρων που βασίζονται στους αντίστοιχους παραγωγής, όπως αυτών των Yamaha R1 και Suzuki GSX-R1000.

 

Ο περιορισμός των αριθμών των κινητήρων ανά σεζόν καθώς και ο περιορισμός των δοκιμών βοήθησαν στη μείωση των εξόδων σε σημαντικό βαθμό. Όμως, με την οικονομική κρίση να συνεχίζει να επηρεάζει τους αγώνες μοτοσυκλέτας, ήταν φανερό ότι έπρεπε να ληφθούν δραστικότερα μέτρα, έτσι ώστε τα MotoGP να παραμείνουν βιώσιμα.

Poncharal
Poncharal

 

Ο Herve Poncharal, αφεντικό της Monster Yamaha Tech 3 και πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Αγωνιστικών Ομάδων, δήλωσε: "Ο σκοπός της συγκεκριμένης πρότασης είναι ο δραστικός περιορισμός των εξόδων και η επιστροφή περισσότερων συμμετοχών στο grid. Αν επιστρέφαμε στα 1000cc, αποκλειστικά με πρωτότυπες μοτοσυκλέτες, δε θα είχαμε σοβαρά οφέλη στον περιορισμό των εξόδων. Νωρίτερα, οι κατασκευαστές ήταν αρνητικοί σε αυτή την πρόταση. Όμως τώρα που κανείς δε φαίνεται να μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τα οικονομικά του, οι ομάδες καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενδέχεται να εξοικονομηθούν μέχρι και 50% των χρημάτων που οι ομάδες διαθέτουν."

 

Ο πρώην επικεφαλής της Ducati, Livio Suppo πρόσθεσε στα παραπάνω: "Πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα, διότι όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι φανερό ότι δε φτάνουν. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα σε πιο ρεαλιστική βάση. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και όχι αρκετά χρήματα!"

Suppo
Suppo

 

Οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της Dorna αναμένονται ακόμα και μέσα στην ημέρα.

Επόμενο άρθρο »

MOTO2: Παραγωγική και η δεύτερη μέρα των δοκιμών.

« Προηγούμενο άρθρο

NAKAMOTO: "Μεγαλύτερη αδυναμία, το πλαίσιό μας."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα