• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νευρίασε ο Marquez
Με τη 2η συνεχόμενη ήττα του
Νέα 25/08/2019 - 21:24

Μετά το τέλος του Αγώνα στο Silverstone, ο Marc Marquez παραδέχτηκε ότι νευρίασε με τη 2η συνεχόμενη ήττα του στην τελευταία στροφή.

 

Πρώτα έχασε από τον – πολύ άτυχο σήμερα – Andrea Dovizioso στην Αυστρία και στη συνέχεια, σήμερα, από τον φανταστικό Alex Rins.

 

Κι ενώ οι δυο ήττες δεν χωνεύονται εύκολα, το θετικό για τον Marquez είναι ότι έχει σχεδόν ακουμπήσει και με τα δυο χέρια τον 6ο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Έχω τη νοοτροπία του νικητή και νευριάζω ακόμα κι όταν χάνω στο playstation… οπότε, ναι, νευρίασα που έχασα πάλι στην τελευταία στροφή», παραδέχτηκε ο Marc.

 

«Τώρα όμως δεν είναι ο στόχος μου να κερδίζω Αγώνες, αλλά να κερδίσω τον Τίτλο».

 

«Και μ’ αυτό κατά νου, είναι πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε και αυξήσαμε κι άλλο τη διαφορά μας».

 

Τον ρώτησαν ποια ήττα τον πόνεσε περισσότερο: αυτή από τον Dovi στην Αυστρία ή η σημερινή; Και ο Ισπανός αποκρίθηκε:

 

«Πονάει και η σημερινή, γιατί ήρθε με τον ίδιο τρόπο, αλλά αυξήσαμε κατά 20β τη διαφορά μας. Έτσι η προηγούμενη πόνεσε περισσότερο».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή τακτική του στον Αγώνα:

 

«Δεν ήταν εύκολο να αμυνθώ απέναντι στον Alex γιατί δεν ήξερα τα αδύνατα σημεία του».

 

«Όταν προσπάθησα να κάνω τη στρατηγική μου στα μισά του Αγώνα να τον ακολουθήσω για μερικούς γύρους και να συντηρήσω τα ελαστικά και να εξοικονομήσω καύσιμο και να δω που δυσκολεύεται, η διαφορά μειώθηκε».

 

«Μετά χάσαμε ένα δευτερόλεπτο στο γύρο και είδα ότι ο Maverick πλησίαζε. Κι έτσι είπα: οκ, δεν με ενδιαφέρει η νίκη. Μ’ ενδιαφέρουν οι βαθμοί».

 

«Ήξερα ότι αν έμενα εκεί θα έπαιρνα 16β… αυτή η στρατηγική, το να μένω πίσω και να κάνω επίθεση στους τελευταίους 5-6 γύρους, ήταν η τακτική μου το 2016 και το 2017».

 

«Τώρα, όμως, η κατάστασή μου στο Πρωτάθλημα είναι διαφορετική. Για να κερδίσεις τον πόλεμο, πρέπει να χάσεις και μερικές μάχες».

Επόμενο άρθρο »

Rins: Ήταν απίστευτο… τρελό!

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα