• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rins: Ήταν απίστευτο… τρελό!
Μιλά για τη σπουδαία του νίκη
Νέα 25/08/2019 - 22:54

Από την παραλίγο πτώση στην 1η στροφή της πίστας, ο Alex Rins έφτασε σε μια ονειρική επικράτηση έναντι του Marc Marquez στο σημερινό Αγώνα!

 

«Αδιανόητο… απίστευτο!» έλεγε μετά τον Αγώνα ο Ισπανός. «Ήταν τρελός Αγώνας… έκανα λάθη και στην 1η στροφή παραλίγο να έπεφτα».

 

Ήταν στην αρχή του Αγώνα, όταν ο Rins από 5ος έστριψε τρίτος στην 1, όταν παραλίγο το άνοιγμα του γκαζιού στην έξοδο να τον έβγαζε νοκ-άουτ.

 

«Δεν ξέρω αν έφταιγε το κρύο λάστιχο ή κάτι άλλο, όμως κατάφερα να ανακάμψω».

 

Ένα παρόμοιο περιστατικό οδηγούσε σε πτώση τον Fabio Quartararo, ο οποίος άθελά του έβγαλε εκτός μάχης τον διεκδικητή του Τίτλου και φέτος, Andrea Dovizioso.

 

Στη συνέχεια ο Rins ήταν εξαιρετικός μέσα στις στροφές και έμενε κοντά στον Marc χάρη στο slipstream.

 

Σε κάποια φάση του Αγώνα, ο Marc άφησε τον Rins να περάσει μπροστά του, μια «χάρη» που του ανταπέδωσε στη συνέχεια ο οδηγός της Suzuki.

 

«Αρχίσαμε τα παιχνίδια… ο Marc έκλεισε το γκάζι και για ένα γύρο ήμουν μπροστά του, όμως ήμουν αργός στο τελευταίο κομμάτι και δεν ήθελα να του δείξω τα αδύναμα σημεία μου».

 

«Έτσι τον άφησα να περάσει μπροστά».

 

«Ήμουν πιο δυνατός από αυτόν σε όλες τις ανοιχτές στροφές και στα εσάκια, αλλά στο τέλος ήταν πιο γρήγορος από εμένα στην επιτάχυνση στις 3 αργές στροφές πριν την τελευταία».

 

«Ευτυχώς όμως του κέρδιζα μέτρα στην τελευταία στροφή. Αλλιώς θα μου είχε ξεφύγει».

 

Ο Rins αποκάλυψε κι ένα μεγάλο λάθος που έκανε στο τέλος! Τον είδαμε δυο γύρους πριν τη λήξη του Αγώνα, να επιχειρεί μια δύσκολη προσπέραση στον Marc στην τελευταία στροφή.

 

«Νόμιζα ότι ήταν ο τελευταίος γύρος και γι’ αυτό προσπάθησα να τον περάσω από εξωτερική. Όταν τον είδα ότι είχε τέρμα γκάζι μετά, είπα: Alex, έχουμε ακόμα 1 γύρο».

 

Έτσι ο Rins έπρεπε να ξαναπεράσει τον Marc και πάλι στον πραγματικά τελευταίο γύρο. Και τα κατάφερε και τη 2η φορά!

 

Ο Marquez υποψιασμένος για την επίθεση του αντιπάλου του, πίεσε και ήρθε ένα μικρό γλίστρημα που τον έκανε να ανοιχτεί.

 

Ήταν μικρό το άνοιγμα, αλλά αρκετό για τον εκπληκτικό Rins ώστε να το εκμεταλλευτεί και να πάρει μια μεγάλη νίκη για 13χιλ του δευτερολέπτου!

 

«Δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε τη νίκη, μιας και ο Marc με τον Fabio έδειχναν ότι ήταν πολύ καλύτεροι. Όμως ένοιωθα καλά πίσω του και οδηγούσα ωραία».

 

«Αυτός ο Αγώνας είναι σημαντικός για εμένα, αλλά και για την Suzuki. Έχουν δουλέψει πολύ σκληρά. Ήμουν κοντά και σε άλλους Αγώνες, μετά το Τέξας… αλλά το να κερδίσω εδώ… είναι απίστευτο!»

 

«Αυτή η νίκη δείχνει ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι ανταγωνιστική. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε».

 

«Στόχος μου είναι να είμαι μέσα στους τρεις καλύτερους από εδώ και μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος».

Επόμενο άρθρο »

Η φθορά στοίχισε στον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Νευρίασε ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα