• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen MotoGP: Αγώνας
Σπουδαία νίκη για Vinales!
Νέα 30/06/2019 - 18:08

Ο Maverick Vinales ήταν αυτός που πήρε τη νίκη στο σημερινό, συναρπαστικό, Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στην πίστα του Assen.

 

Ο Ισπανός είχε δείξει από την πρώτη ημέρα ότι είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό, κάτι που τελικά μετέφερε και στον Αγώνα για να πάρει τους 25β.

 

Δυνατός στην εκκίνηση, σ’ ένα κομμάτι που δυσκολευόταν στο παρελθόν, ο Vinales κατάφερε να μείνει κοντά στο μπροστινό γκρουπ.

 

Στην αρχή ήταν οι δυο Suzuki που έκλεβαν την παράσταση, με τον Alex Rins και τον Joan Mir να έχουν σκληρό/μαλακό ελαστικό μπροστά πίσω!

 

Οι περισσότεροι είχαν το μεσαίο/σκληρό, ενώ από τους μπροστά ο Marc Marquez αποφάσισε να βάλει το μαλακό πίσω (είχε μεσαίο μπροστά) παρά το ότι ήταν δυνατός και με το σκληρό.

 

Όπως εξήγησε στο parc ferme μετά, το έκανε επειδή δεν ήταν σίγουρος αν θα κατάφερνε να βγάλει τον Αγώνα με το σκληρό πίσω.

 

Μετά από τα πρώτα λεπτά του Αγώνα, ήρθε η πτώση του Alex Rins, το σκληρό μπροστινό του οποίου δεν είχε προλάβει να ζεσταθεί και τον έριξε.

 

Ένας από τους διεκδικητές της νίκης ήταν εκτός, αφήνοντας τους Quartararo, Marquez και Vinales να παλέψουν για τους 25β σήμερα.

 

Ο Γάλλος είχε αρκετές ταλαντώσεις με τη μοτοσυκλέτα του, ενώ και ο Vinales – που ήταν πολύ επιθετικός – δεν απέφυγε τα πολλά λάθη.

 

Ωστόσο κανένα δεν αποδείχθηκε μοιραίο και στα τελευταία στάδια του Αγώνα, το σκληρό πίσω ελαστικό του έδωσε το κάτι παραπάνω σε σχέση με τον Marc.

 

Ο τελευταίος προσπάθησε να μείνει κοντά του, ωστόσο όταν είδε ότι ο αντίπαλός του ήταν πολύ γρήγορος, αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

 

Οι είκοσι βαθμοί που πήρε ήταν πολύτιμοι για το Πρωτάθλημα, καθώς μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά του από τον δεύτερο, τον Andrea Dovizioso.

 

Ο Dovi, όπως και οι άλλες Ducati, δεν κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν σήμερα και ο Ιταλός έμεινε στην 4η θέση, όντας – πλέον – 44β πίσω από τον Marc.

 

Στο βάθρο των νικητών και ο Fabio Quartararo για δεύτερο συνεχόμενο GP, με τον Γάλλο να χάνει επαφή με τους δυο μπροστά μόνο στα τελευταία στάδια του Αγώνα.

 

Το άσχημο Σ/Κ του Valentino Rossi στο αγαπημένο του Assen έληξε με καταστροφικό τρόπο και μια ακόμη πτώση.

 

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη πτώση του Rossi σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, κάτι εξαιρετικά σπάνιο, αν όχι πρωτόγνωρο, για τον Ιταλό άσο.

Επόμενο άρθρο »

Assen Moto3: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Assen MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα