• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πολύ ιδιαίτερο Σ/Κ
Στόχος να κάνουμε καλό Αγώνα
Νέα 28/06/2019 - 23:23

Ως ένα πολύ ιδιαίτερο Σ/Κ χαρακτήρισε ο Valentino Rossi τον 8ο Αγώνα της φετινής σεζόν στο Assen της Ολλανδίας.

 

Στη συγκεκριμένη πίστα, πριν από δύο χρόνια, ο Ιταλός έπαιρνε την τελευταία του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

 

Πολλοί θεωρούν ότι μετά από 34 Αγώνες χωρίς επιτυχία, ο Valentino μπορεί στο Assen να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί, όμως ο ίδιος δεν θέλησε να το σχολιάσει.

 

Πάντως είναι γεγονός ότι η Ολλανδική πίστα αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τις Yamaha να πάρουν την πρώτη τους νίκη για το 2019.

 

«Δυστυχώς έχει περάσει πολύς καιρός από τότε», σχολίασε ο Valentino ενθυμούμενος τον θρίαμβό του στο Assen το 2017.

 

«Από εκείνη τη νίκη και μετά νομίζω έκανα κάποιους καλούς Αγώνες, πήρα κάποιες καλές 2ες θέσεις και σε κάποιες περιπτώσεις είχα την ευκαιρία να κερδίσω, απλά δεν τα κατάφερα».

 

«Για φέτος είναι δύσκολο το ερώτημα. Ειλικρινά μου αρέσει αυτή η πίστα, πάντα είναι ωραία που είμαι εδώ και είναι ένα πολύ ιδιαίτερο Σ/Κ γιατί πάντα η ατμόσφαιρα είναι φανταστική».

 

«Επίσης, για κάποιο λόγο, σχεδόν πάντα έχουμε φανταστικές μάχες εδώ, όπως πέρυσι. Πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι όπως στη Βαρκελώνη, γιατί εκεί δεν ήμουν τόσο άσχημος. Ήμουν αρκετά ανταγωνιστικός».

 

«Στόχος μας είναι να κάνουμε έναν καλό Αγώνα, να δουλέψουμε καλά από αύριο το πρωί και να μείνουμε στις σημαντικές θέσεις στα ελεύθερα».

 

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον Αγώνα της Κυριακής. Θα δούμε. Αυτός είναι ο στόχος για μας, να κάνουμε έναν καλό Αγώνα».

 

«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο για να δούμε τη δυναμική μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλό καιρό κατά τη διάρκεια του Σ/Κ».

 

Αναφερόμενος στο πρόσφατο επίσημο τεστ στη Βαρκελώνη, ο Rossi σχολίασε:

 

«Δοκιμάσαμε κάτι εκεί για το μέλλον αλλά και για το τώρα. Αλλά ειλικρινά η μοτοσυκλέτα μου είναι πολύ πάρα πολύ κοντά σε αυτήν του αγωνιστικού Σ/Κ».

 

«Έχουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, κάποιες μικρές βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά, αλλά σε γενικές γραμμές το σύνολο είναι το ίδιο».

 

Στο τεστ της Βαρκελώνης ο Valentino Rossi είχε χρησιμοποιήσει και το πίσω φρένο στον αντίχειρά του και στο χέρι.  Aυτό δεν θα το δοκιμάσει στο Assen, αλλά:

 

«Για μένα είναι μία πολύ καλή ιδέα και για την ώρα προτιμώ το φρένο στον αντίχειρα, αλλά χρειάζομαι περισσότερο χρόνο».

«Δεν θα το χρησιμοποιήσω αυτό το Σ/Κ. Είναι κάτι που πρέπει να βάλεις στη μοτοσυκλέτα και να κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Προσπαθούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα για το μέλλον».

 

«Ίσως αυτό να είναι κάτι από το μέλλον του MotoGP, γιατί δεν θα χρησιμοποιείς το συμπλέκτη. Είναι καλό να έχεις το φρένο στο χέρι όπως το σκούτερ ή στο ποδήλατο».

 

«Έχεις καλύτερη αίσθηση σε σχέση με το πόδι. Μπορεί να είναι κάτι από το μέλλον, εγώ πάντως προτιμώ το φρένο στον αντίχειρα, αλλά για την ώρα θα παραμείνω με την νορμάλ κατάσταση».

Επόμενο άρθρο »

Assen MotoGP: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Που πρέπει να εστιάσουμε;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα