• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello MotoGP: Αγώνας
Τεράστια νίκη για Petrucci σ’ έναν σκληρό Αγώνα!
Νέα 02/06/2019 - 16:29

Μετά από σκληρή μάχη σε υψηλές θερμοκρασίες στην πίστα του Mugello, ο Danilo Petrucci κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του!

 

Ο Ιταλός ήταν στο μπροστινό γκρουπ των τεσσάρων οδηγών που ξεχώρισαν στη σημερινή «μάχη» της Ιταλίας.

 

Ο Petrux άντεξε στις επιθέσεις του Marc Marquez αλλά και του Andrea Dovizioso, για να πάρει την παρθενική του νίκη μετά από 124 Αγώνες στη μεγάλη κατηγορία.

 

Στο τέλος ο Marc κυνήγησε τον Petrux, ενώ υπήρξε και μια δύσκολη στιγμή με επαφή ανάμεσα σε Marquez και Dovizioso, που έμεινε λίγο πίσω.

 

Ο Danilo κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Marquez για 43χιλ και να πάρει αυτήν την τεράστιας σημασίας νίκη για τον ίδιο, μιας και θέλει να παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου.

 

Ο Petrux ήταν πολύ συγκινημένος, ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει από το parc ferme τον καλό του φίλο, τον Andrea Dovizioso.

 

Ο Marquez δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος, καθώς σε μια δύσκολη πίστα για αυτόν πήρε 20β και έχασε για ελάχιστα τη νίκη.

 

Ήξερε ότι ήταν σε μια πίστα που θα έπρεπε να αμυνθεί, αλλά τελικά το πάλεψε και κυνήγησε τη νίκη.

 

Βασικός του στόχος ήταν να μείνει μπροστά από τον Dovizioso τον Rins και τον Rossi, πράγμα που το κατάφερε.

 

Ο Marc ήταν από τους ελάχιστους που έβαλαν το σκληρό πίσω ελαστικό, το οποίο τον βοήθησε να κρατήσει τη δεύτερη θέση μπροστά από τον Dovi.

 

Ο τελευταίος, που είχε κερδίσει τον Αγώνα στο Mugello το 2017, συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση που πάντως δεν ήρθε εύκολα, μιας και τον πίεσε στο τέλος ο Rins.

 

Ο Ισπανός ήταν εκπληκτικός και σήμερα, μιας και παρά το ότι ξεκίνησε από την 13η θέση κατάφερε να πλησιάσει το βάθρο και να το χάσει για δυο δέκατα.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία πήρε ο Takaaki Nakagami, μπροστά από τον Maverick Vinales, που ήταν η καλύτερη Yamaha σήμερα.

 

Μια Yamaha που δεν τα πήγε καλά, με τον Vinales να κάνει μέτρια εκκίνηση αλλά να παίρνει την 6η θέση.

 

Ωστόσο η επόμενη Yamaha ήταν στην 10η θέση, αυτή του Fabio Quartararo, που πολλοί περίμεναν ότι θα έπαιρνε ένα καλύτερο αποτέλεσμα βάσει του ρυθμού μου είχε δείξει.

 

Καταστροφικός ο Αγώνας και γενικά ο Γύρος του Mugello για τον Valentino Rossi, ο οποίος απογοήτευσε τους χιλιάδες οπαδούς του στην πίστα.

 

Ο Ιταλός δεν έκανε καλή εκκίνηση και στη συνέχεια ήρθε ένα πρώτο λάθος όταν προσπαθούσε να περάσει τον Joan Mir.

 

Μετά όμως ήρθε το μεγαλύτερο λάθος του που τον οδήγησε στην πτώση και εκτός μάχης/βαθμών.

 

Στη βαθμολογία ο Marquez κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά του στους 12β από τον Andrea Dovizioso που παρέμεινε στη δεύτερη θέση.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δεν του επιτέθηκα!

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα