• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν του επιτέθηκα!
Γιατί κρατήθηκε στο τέλος ο Ισπανός;
Νέα 02/06/2019 - 21:44

Μετά το τέλος του σημερινού Αγώνα, ο Marc Marquez είπε ότι δεν επιχείρησε να επιτεθεί στον Danilo Petrucci στον τελευταίο γύρο.

 

Ο Marc πάλευε με τις εργοστασιακές Ducati των Petrucci και Dovizioso, ενώ μαζί τους ήταν και η Suzuki του Alex Rins που αδυνατούσε να δώσει μάχες.

 

Στα τελευταία στάδια του Αγώνα, ήταν ο Danilo Petrucci αυτός που κρατούσε την πρώτη θέση για την περισσότερη ώρα.

 

Λίγο πριν τον τελευταίο γύρο όμως, ο Marc Marquez, mε τη βοήθεια του slipstream, κατάφερε να περάσει μπροστά και από τις δύο κόκκινες μοτοσυκλέτες.

 

Στη συνέχεια όμως ανοίχτηκε λίγο, με τον Dovizioso να είναι στην εσωτερική του και τον Petrux να βρίσκει την ευκαιρία να περνά και τους δύο για να ξαναπάρει το προβάδισμα.

 

Από κει και πέρα, ο Marquez δήλωσε ότι το βασικό του μέλημα ήταν να κρατήσει πίσω του τον Dovi και να μην επιτρέψει στον Ιταλό να κερδίσει τον Αγώνα.

 

«Στην αρχή προσπάθησα όπως πάντα να κάνω το ρυθμό μου, αλλά ήδη είχα δύο μικρές στιγμές και έτσι είπα από μέσα μου ότι σήμερα δεν είναι η μέρα για να ξεφύγω».

 

«Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω και να δώσω τη μάχη για τη νίκη στον τελευταίο γύρο», σχολίασε ο Ισπανός, το προβάδισμα του οποίου στη βαθμολογία είναι πλέον 12β.

 

«Στον τελευταίο γύρο, όταν είδα ότι ο Danilo ήταν πρώτος, εγώ δεύτερος και ο Dovi 3ος, είπα οκ δεν θα κάνω επίθεση απλά θα υπερασπιστώ τη θέση μου».

 

«Αν έκανα επίθεση και οι δυο μας βγαίναμε εκτός γραμμή, ο Dovi θα κέρδιζε τον Αγώνα και αυτό θα ήταν χειρότερο για το Πρωτάθλημα».

 

«Για αυτό το λόγο έμεινα πίσω από τον Danilo. Πάντως το προσπάθησα στην τελευταία στροφή με το slipstream, αλλά ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο».

 

Ο Marc είχε περάσει τους προηγούμενους γύρους διαβάζοντας τους αντιπάλους του, προσπαθώντας να κατανοήσει ποια θα ήταν η καλύτερη κίνησή του.

 

«Στους άλλους γύρους τους μελετούσα για να δω αν θα ήταν καλύτερα από τα δεξιά ή από τα αριστερά. Μετά είδα ότι από τα δεξιά ήταν αρκετά βρώμικα ενώ και η μοτοσυκλέτα μου κουνιόταν».

 

«Έτσι πήγα από τα αριστερά, αλλά μετά τα δυο slipstream έφτασα στα φρένα με μεγάλη ταχύτητα και αναγκαστικά άνοιξα τη γραμμή μου».

 

«Προσπάθησα να κρατηθώ, αλλά είδα μία κόκκινη μοτοσυκλέτα στην εσωτερική μου. Δεν ήξερα ποιος ήταν και μετά τον είδα να σηκώνει τη μοτοσυκλέτα του».

 

«Μετά, όταν είδα ότι είμαι δεύτερος και ότι πρώτος ήταν ο Petrucci, είπα οκ, είμαστε σε καλή φάση».

Επόμενο άρθρο »

Συγγνώμη ζητούσε ο Petrux

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello MotoGP: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα