• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans MotoGP: ΕΔ1
«Πέταγε» ο Quartararo, βγήκε η αλυσίδα της Μ1 του Rossi!
Νέα 17/05/2019 - 13:27

Εξαιρετικός και στο Le Mans o Fabio Quartararo με τον Γάλλο αναβάτη να παίρνει την πρώτη θέση στις ελεύθερες δοκιμές 1.

 

Για το μεγαλύτερο διάστημά του 45λεπτου ήταν ο Jack Miller και ο Marc Μarquez αυτοί που  άλλαζαν την πρώτη θέση, προτού φτάσουμε στα τελευταία λεπτά όταν και οι περισσότεροι έβαλαν τα μαλακά ελαστικά και οι χρόνοι κατέβηκαν.

 

Τότε ήταν που ο εκπληκτικός Fabio Quartararo κατάφερε να κάνει το 1:31,986 – ο μόνος κάτω από το 1:32 – και να πάρει την πρώτη θέση για την Petronas Yamaha.

 

Τον ακολούθησαν οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati, ο Andrea Dovizioso και ο Danilo Petrucci, καθώς όλοι πίεζαν για να πάρουν μία θέση στην πρώτη δεκάδα.  

 

Ο καιρός όπως φαίνεται θα είναι ασταθής και όλοι ήθελαν να κάνουν έναν  γρήγορο χρόνο στις καλές συνθήκες που επικρατούσαν στη γαλλική πίστα σήμερα το πρωί.

 

Την ώρα που ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας έκανε τον καλύτερο χρόνο, η αλυσίδα της Μ1 του Valentino Rossi έσπαγε!

 

Ο Ιταλός άσος όμως κατάφερε με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του να πάρει μία θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα χάρη στον τελευταίο του γύρο.

 

Ο ομόσταυλός του, ο Maverick Vinales ήταν  4ος, με την Yamaha να κάνει καλή παρουσία στη γαλλική πίστα καθώς είχε 3 στις 4 μοτοσυκλέτες της μέσα στη δεκάδα.

 

Ο Marc Μarquez έκανε τον 5ο καλύτερο χρόνο, αλλά όπως και ο Maverick Vinales ήταν από τους λίγους αναβάτες που δεν έβαλαν καινούργια ελαστικά στα τελευταία λεπτά.

 

Πάρα πολύ δυνατή η παρουσία του Pol Εspargaro ο οποίος πήρε την 6η θέση, με τον Ισπανό να χρησιμοποιεί ένα ψαλίδι από ανθρακόνημα στη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Jack Miller ήταν ένας από τους οδηγούς που έχασε θέσεις στα τελευταία λεπτά, μιας και αυτός έμεινε με τα φθαρμένα ελαστικά. Έτσι ο Αυστραλός πήρε την 7η θέση μπροστά από τον Joan Mir της Suzuki και τον Johann Zarco της KTM.

 

Με τον Valentino Rossi να είναι αυτός που έκλεισε την πρώτη δεκάδα, εκτός αυτής έμειναν ο Cal Crutchlow και ο Franco Morbidelli.

 

Πτώση αρκετά νωρίς είχε ο Jorge Lorenzo κι έμεινε στην 14η θέση, ένα δέκατο πιο αργός από τον Pecco Bagnaia που ήταν 13ος.

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto3: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα