• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
DAINESE: Το σύστημα αερόσακου δουλεύει σωστά.
Η Ιταλική εταιρία δηλώνει ικανοποίηση από τη συμπεριφορά του συστήματος.
Νέα 20/11/2009 - 07:56

Η ενεργοποίηση του συστήματος D-Air, που είχε στη φόρμα του ο Jorge Lorenzo στον αγώνα της Valencia, δεν επηρέασε σημαντικά τον αγώνα του. Παρά την ενεργοποίηση του αερόσακου, εξ αιτίας ενός γλυστρίματος του Lorenzo στον τέταρτο γύρο, το σύστημα συμπεριφέρθηκε ομαλά, δίνοντας παράλληλα στους μηχανικούς της Dainese, πολύτιμες τεχνικές πληροφορίες.

 

Ο Ιταλός κατασκευαστής αποκάλυψε ότι το σύστημα δούλεψε σωστά, χωρίς να επηρεάσει την οδήγηση του Lorenzo, αφού εκτιμήθηκαν τα στοιχεία της τηλεμετρίας. Η ανάλυση των δεδομένων, έδειξε συγκεκριμένα ότι υπήρξε μια καθυστέρηση περίπου έξι δεκάτων του δευτερολέπτου, λόγω της απώλειας της ισορροπίας και του ανοίγματος του αερόσακου, που βεβαίως ξεφούσκωσε σχεδόν αμέσως.

 

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το σύστημα προστατεύει τον αναβάτη, χωρίς να επηρεάζει την ομαλή συνέχιση του αγώνα σε περίπτωση που δεν έχει πραγματοποιηθεί ατύχημα. Το γλύστριμα του Lorenzo ήταν γρήγορο και έντονο και εντοπίστηκε αμέσως από τον αισθητήρα του αερόσακου. Ευτυχώς όμως, όταν ο Ισπναός ανέκτησε τον έλεγχο, ο αερόσακος ξεφούσκωσε και επέτρεψε την απρόσκοπτη συνέχιση του αγώνα.

 

Παρότι χάθηκαν κάποια πολύτιμα δευτερόλεπτα, λόγω της ενεργοποίησης του συστήματος, ο Lorenzo επέμεινε ότι θέλει να συνεχίσει με το συγκεκριμένο σύστημα, τόσο στις δοκιμές όσο και στους αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

ΜΟΤΟ2: Ο Canepa στην ομάδα της Scot.

« Προηγούμενο άρθρο

PEDROSA: Συνοψίζει τη φετινή χρονιά.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα