• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Vinales και το μπέρδεμα στο Τέξας
«Ήταν όλο δικό μου το λάθος…»
Νέα 16/04/2019 - 12:19

Ο Maverick Vinales κουνήθηκε λίγο πριν την εκκίνηση του Αγώνα στο Τέξας και δέχτηκε ποινή Ride Through από τους Αγωνοδίκες.

 

Αυτή η ποινή σημαίνει ότι θα έπρεπε να περάσει από τα pits, προτού επιστρέψει και πάλι στην πίστα. Όμως ο ίδιος μπερδεύτηκε κι έκανε την ποινή του Μεγάλου Γύρου (Long Lap).

 

Τον ενημέρωσαν όμως ότι έπρεπε να εκτίσει την κανονική ποινή που του είχε δοθεί κι έτσι αναγκάστηκε να περάσει και από τα pits.

 

Η νέα Long Lap Penalty δημιουργεί για δεύτερη φορά μπέρδεμα σε κάποιον οδηγό, μετά το λάθος του Fenati στο Qatar.

 

Ο Vinales παραδέχτηκε ότι ήταν δικό του το λάθος, μιας και είχε συζητηθεί στην Επιτροπή Ασφαλείας να εφαρμόζεται η Lon Lap Penalty για άκυρη εκκίνηση.

 

Αυτό έγινε μετά την τιμωρία του Cal Crutchlow για άκυρη εκκίνηση στον Αγώνα της Αργεντινής, ωστόσο δεν επισημοποιήθηκε μια τέτοια αλλαγή στους κανονισμούς.

 

«Ναι… ακόμα δεν είναι επίσημο. Απλά μπερδεύτηκα… ήταν δικό μου το λάθος», σχολίαζε την Κυριακή το απόγευμα ο Vinales.

 

«Ήμουν πάρα πολύ κοντά στο να κάνω τέλεια εκκίνηση, αλλά τις τελευταίες στιγμές πριν σβήσουν τα φώτα κουνήθηκα. Δεν άφησα το συμπλέκτη όμως… το μόνο θετικό ήταν ότι μετά πέρασα μερικούς οδηγούς».

 

«Μετά μπερδεύτηκα με την ποινή κι έχασα πολλά δευτερόλεπτα, αλλά μετά ήμουν καλός».

 

Δεν είναι κάτι το συνηθισμένο να βλέπεις τρεις οδηγούς (τιμωρήθηκε και ο Mir στο Τέξας) να τιμωρούνται για άκυρη εκκίνηση.

 

Ρώτησαν, λοιπόν, τον Vinales, αν οι Αγωνοδίκες έχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί τώρα με τις εκκινήσεις.

 

«Όχι, όχι πολύ… στην τελική είναι περίπου το ίδιο. Κι εγώ κουνήθηκα… κι αν κουνιέσαι δέχεσαι την ποινή».

 

Παρά τις δυο ποινές που τελικά εξέτισε, ο Vinales είχε πολύ καλό ρυθμό. Στους τελευταίους γύρους ήταν από τους πιο γρήγορους στον Αγώνα και τερμάτισε 11ος.

 

«Φέτος κάναμε καλό Αγώνα εδώ κι είχαμε καλό ρυθμό. Μετά το Ride Through ήμουν εύκολα στα 2:04. Δεν περίμενα να τερματίσω 11ος, αλλά κέρδιζα 2-3 δευτερόλεπτα στο γύρο».

 

«Οδήγησα καλά, ένοιωθα καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα κι αν ήμουν μπροστά θα μπορούσα να πάω και πιο γρήγορα, αλλά ό,τι έγινε, έγινε».

Επόμενο άρθρο »

Rea: Έχουμε μεγιστοποιήσει

« Προηγούμενο άρθρο

Το μυστηριώδες πρόβλημα της Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα