• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Assen: ΕΔ
Μπροστά ο Rea στην παγωμένη πίστα
Νέα 13/04/2019 - 11:20

Το κρύο Assen υποδέχτηκε χτες τους οδηγούς των SBK-Motul στον 4ο Γύρο της σεζόν, με τον Jonathan Rea να είναι ο ταχύτερος μετά το τέλος των ΕΔ1-2-3.

 

Πολύ το κρύο, ειδικά σήμερα το πρωί στην Ολλανδία, όταν και στην επίσημη πληροφόρηση από την πίστα, η θερμοκρασία της ασφάλτου ήταν στους 3 μόλις βαθμούς!

 

Επόμενο ήταν οι χρόνοι, ως επί το πλείστον, να μείνουν οι ίδιοι όπως χτες στις ΕΔ2, όταν οι 5 πρώτοι είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 31χιλ!!

 

Λίγο πριν την Superpole, ο Rea κρατάει την πρώτη θέση με χρόνο στο 1:35,202 καθώς ήταν από τους ελάχιστους που κατάφεραν στην κρύα πίστα σήμερα, να κατεβάσει το χρόνο του.

 

Η Kawasaki δεν έχει να ανησυχεί για μεγάλες ευθείες στην πίστα του Assen, ενώ από την άλλη δεν έλειψαν τα πολλά προβλήματα στο γκαράζ του Alvaro Bautista.

 

Ο οδηγός της Ducati πήρε λάθος κατεύθυνση με το set-up της μοτοσυκλέτας του κι έχασε πολύ χρόνο χτες, ενώ και σήμερα δεν κατάφερε να βελτιώσει τους χρόνους του.

 

Έτσι έμεινε στην 6η θέση και είναι η καλύτερη Ducati, καθώς δυσκολίες αντιμετώπισε και ο Chaz Davies που έκανε τον 9ο καλύτερο χρόνο.

 

Στη σφιχτή πίστα του Assen, η δυνατή στις στροφές BMW έδειξε τις αρετές της, αυτές που έδειξε και στην Aragon, που ήταν η πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα μέχρι και λίγο πριν τις ευθείες της Ισπανικής πίστας.

 

Έτσι έχουμε και τις δυο BMW μέσα στην πεντάδα, με τον Tom Sykes – που ήταν πρώτος στις συναρπαστικές ΕΔ2 – να είναι δεύτερος πίσω από τον πρώην του ομόσταυλο.

 

Η άλλη εργοστασιακή Kawasaki, αυτή του Leon Haslam, έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο και ήταν μόλις 15χιλ πιο γρήγορη από την BMW του Reiterberger.

 

Ο Michael Van der Mark, που δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο φετινό Πρωτάθλημα, ήταν στην 5η θέση και κέρδισε τον ομόσταυλό του, τον Lowes, που έμεινε 10ος.

 

Ο Τούρκος Toprak Razgatlioglu (Kawasaki) σημείωσε τον 7ο καλύτερο χρόνο, με τους Sandro Cortese (Yamaha) και Chaz Davies (Ducati) να είναι στη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Ο Marquez και το «κουτάλι» της Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Τέξας MotoGP ΕΔ2: Ο Vinales νικά τον Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα