• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή MotoGP: Αγώνας
Εύκολα 1ος ο Marquez, θρίαμβος Rossi στο τέλος!
Νέα 31/03/2019 - 22:17

Την τρίτη του νίκη – στους 6 Αγώνες που έχουν γίνει στην Αργεντινή – πήρε ο Marc Marquez, με τον Ισπανό να παίρνει εύκολα τους 25β σήμερα.

 

Έκανε καλή εκκίνηση και γρήγορα έφτιαξε διαφορά, κρατώντας έναν εντυπωσιακό ρυθμό στο 1:39 που κανείς άλλος δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

 

Έτσι η νίκη ήρθε εύκολα με διαφορά σχεδόν 10’’ από τον δεύτερο, μια διαφορά που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν έκοβε προς το τέλος.

 

Ο Marquez έδωσε την απάντησή του στη νίκη του Andrea Dovizioso στο Qatar και ισοφάρισε τις νίκες του αντιπάλου του φέτος.

 

Πίσω του δόθηκε η μάχη για τις δυο τελευταίες θέσεις του βάθρου ανάμεσα στον Dovi και τον Valentino Rossi.

 

Ο Dovi κρατούσε τη δεύτερη θέση, καθώς με τον Vale έκαναν διαφορά στο τέλος από τους διώκτες τους.

 

Ο Rossi είχε επιλέξει το μεσαίο πίσω ελαστικό της Michelin, σε αντίθεση με τους άλλους οδηγούς μπροστά που είχαν το μαλακό.

 

Αυτή του η επιλογή τον βοήθησε στο τέλος. Ο Vale πίστευε ότι θα είχε καλύτερο ρυθμό από τον Dovi, όμως τελικά έμεινε πίσω του.

 

Τον μελέτησε μέχρι το τέλος και είδε τις αδυναμίες του αντιπάλου του κι έτσι στο τέλος έκανε την επίθεσή του στην οποία δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί ο Dovi.

 

Ο Rossi ήταν πολύ χαρούμενος στο parc ferme, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλύτερός του γύρος ήταν το 1:40,1 και στον τελευταίο γύρο έκανε 1:40,2!

 

Από την άλλη ο Dovizioso δεν ήταν χαρούμενος στο parc ferme και το παραδέχτηκε στις δηλώσεις του, μιας και κρατούσε τους 20β για πολύ ώρα.

 

Πίσω από τους τρεις του βάθρου, ο Jack Miller, που ήταν δυνατός όλο το Σ/Κ, πήρε την 4η θέση και ο Alex Rins έκλεισε την πεντάδα.

 

Ο Rins, όπως αναμενόταν, είχε πολύ δυνατό ρυθμό στον Αγώνα αλλά κατέστρεψε τις όποιες ελπίδες του με την άσχημη εμφάνισή του στις κατατακτήριες χτες.

 

Ο Petrucci ήταν 6ος, με τον Nakagami να παίρνει την 7η θέση μπροστά από τον Fabio Quartararo και τα αδέρφια Espargaro.

 

Εξαιρετική η παρουσία του Miguel Oliveira που ήταν πάρα πολύ κοντά στον Pol Espargaro ενώ κέρδισε τον Johann Zarco σήμερα!

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι δυνατό ρυθμό μέχρι και σήμερα είχε ο Cal Crutchlow, αλλά ο Βρετανός τιμωρήθηκε με ποινή ride through λόγω άκυρης εκκίνησης.

 

Έτσι δεν κατάφερε να είναι στους πρωταγωνιστές. Ούτε ο Maverick Vinales μπόρεσε να μείνει με τους οδηγούς μπροστά.

 

Ο Ισπανός δεν έκανε καλή εκκίνηση αλλά στη συνέχεια, όπως πάντα, είχε δυνατό ρυθμό. Στο τέλος του Αγώνα όμως, τον έριξε ο Franco Morbidelli.

Επόμενο άρθρο »

Αργεντινή Moto2: Αγώνας (ανανεωμένο)

« Προηγούμενο άρθρο

Αργεντινή Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα