• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φρενάροντας στην Termas de Rio Hondo
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Brembo
Νέα 26/03/2019 - 14:16

Μετά τη δυναμική έναρξη της φετινής σεζόν στο Qatar, το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Αργεντινή και στην πίστα Termas de Rio Hondo.

 

Εκεί, θα διεξαχθεί ο δεύτερος Γύρος της φετινής χρονιάς, που θα ξεκινήσει επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης με τη συνέντευξη τύπου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

 

Η πίστα βρίσκεται στην Santiago del Estero, μια επαρχία στα βόρεια της Αργεντινής και σχεδιάστηκε από τον γνωστό Ιταλό Jarno Zaffelli.

 

Κάθε χρόνο στην Termas de Rio Hondo γίνονται πολλοί Αγώνες με αυτοκίνητα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι και φέτος η πίστα θα είναι πολύ βρώμικη την 1η ημέρα.

 

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είχε γίνει το 2016, όταν στα πρώτα ελεύθερα ο καλύτερος οδηγός είχε χρόνο 1:43,6 και στα τρίτα, 1:40,3!

 

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Brembo, που προμηθεύει με τα φρένα της όλους τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας, η πίστα της Αργεντινής είναι μεσαίας δυσκολίας.

 

Όπως και αυτή του Qatar, έτσι και η Termas de Rio Hondo θεωρείται μεσαίας δυσκολίας στα φρένα και βαθμολογείται με 3 στα 5.

 

Η πιο δύσκολη, για τα φρένα, στροφή της πίστας είναι η 5η, στο τέλος της μεγάλης πίσω ευθείας των 1,076 μέτρων.

 

Εκεί οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητες έως και 324χλμ/ώρα για να φτάσουν τα 81χλμ/ώρα, φρενάροντας για σχεδόν 300 μέτρα (297).

 

Ο χρόνος που περνάνε στα φρένα είναι έξι δευτερόλεπτα, η μέγιστη επιβράδυνση φτάνει το 1,5g και η μέγιστη δύναμη που ασκείται στη μανέτα ξεπερνά τα 5 κιλά (5,1).

 

Επόμενο άρθρο »

Albesiano: Πρέπει να έχει βοήθεια!

« Προηγούμενο άρθρο

Beirer: Πρέπει να πετύχουμε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα