• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Albesiano: Πρέπει να έχει βοήθεια!
Δεν μπορεί ν' αποφασίζει μόνος του ο Aldridge
Νέα 26/03/2019 - 14:41

Αναστατωμένος φαίνεται να είναι ο διευθυντής της Aprilia, με την υπόθεση του καινούργιου εξαρτήματος της Ducati.

Για την ακρίβεια, ο Romano Albesiano μίλησε για τις ενστάσεις του ενάντια στην Ducati και τη θεωρία του όσο αναφορά το “κουτάλι” :

«Θα μπορούσαμε να πούμε πως το φτερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει μασάζ στην πλάτη του οδηγού, όμως αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί κάθετη δύναμη

«Κάναμε προσομοιώσεις στον υπολογιστή γι’ αυτό του είδους το εξάρτημα και είδαμε την γενική έλξη, κάθετη δύναμη και την θερμοκρασία του πίσω ελαστικού.»

«Με άλλα λόγια είναι κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες διαφορές σε ό,τι αφορά στην απόδοση

Όταν τον ρώτησαν ποιες είναι αυτές οι διαφορές, απάντησε:

«Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε με αριθμούς. Το θέμα είναι ότι στον καινούργιο οδηγό που μας δόθηκε μετά το τεστ του Qatar, το γράφει ξεκάθαρα πως δεν επιτρέπεται να σχεδιαστεί κανένα κομμάτι σε εκείνη την περιοχή που να επηρρεάζει την κάθετη δύναμη

«Αλλά αυτό είναι ένα αεροδυναμικό και το φτερό είναι κάτι πιο γενικό. Δεν μιλάμε για κάποιο έκτρωμα όμως και μερικά κιλά μπορούν να κάνουν την διαφορά.»

«Και εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο όμως μας είπαν πως εξαρτήματα τοποθετημένα σε αυτή την περιοχή δεν επιτρέπεται να έχουν αεροδυναμικό αποτέλεσμα.»

«Όποτε σταματήσαμε την εξέλιξη. Για αυτό μείναμε έκπληκτοι που ένα φτερό, γιατί αυτό είναι φτερό, έγινε αποδεκτό.»

«Το σχήμα τα κάνει όλα. Ένα κανονικό “κουτάλι” θα είχε λιγότερη επιρροή στην αεροδυναμική ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν διαχωριστές.»

Επίσης αναφέρθηκε και στους λόγους που έγινε αυτή η ένσταση προς την Ducati:

«Δεν έγινε για να πάρουμε την νίκη από τον Dovizioso. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό. Το θέμα είναι ότι γι' αυτά αποφασίζει ένα και μόνο άτομο».

Μετά από αυτό, εύλογα ήρθε η επόμενη ερώτηση για το αν θεωρεί ή όχι τον Danny Aldridge, τον Τεχνικό Διευθυντή του MotoGP, ικανό να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα πρέπει να τον βοηθήσουμε. Καλείται να αποφασίσει για πολλά και ποικίλα θέματα και δεν μπορεί να είναι ικανός γνώστης όλων».

Όσο για την περίπτωση που γίνει δεκτό αυτό το εξάρτημα, δήλωσε:

«Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να έχουμε κάτι παρόμοιο στον Αγώνα της Αμερικής. Ας πούμε πως, για την ώρα, προσπαθούμε να βρούμε μια λύση.»

Τέλος, αναφέρθηκε στο εξάρτημα της Yamaha που παρουσιάστηκε στο τεστ της Valencia:

«Αυτό ήταν κάτι διαφορετικό. Δημιουργήθηκε για να διαχωρίζει τα σύννεφα ατμών που δημιουργούνται στο πίσω ελαστικό. Δεν νομίζω να επηρεάζει τόσο πολύ την κάθετη δύναμη.»

Επόμενο άρθρο »

Απορρίφθηκε η έφεση των 4

« Προηγούμενο άρθρο

Φρενάροντας στην Termas de Rio Hondo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα