• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε!
Την ίδια ώρα όμως, προειδοποιεί…
Νέα 24/02/2019 - 09:03

Ο Valentino Rossi είχε καλή διάθεση μετά το τέλος της πρώτης ημέρας δοκιμών στην πίστα του Qatar, έχοντας καταλάβει την 5η θέση.

 

Τα προβλήματα με την πρόσφυση στον πίσω τροχό αντιμετωπίζονται με επιτυχία, ωστόσο ο Ιταλός άσος δεν επαναπαύεται και προειδοποιεί ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

 

«Είμαι αρκετά χαρούμενος και αισιόδοξος, ειδικά επειδή δουλέψαμε καλά. Φαίνεται ότι η Yamaha είναι πιο συγκεκριμένη και με μεγαλύτερο κίνητρο».

 

«Ήδη από την Sepang δοκιμάσαμε κάτι που βελτίωσε τη μοτοσυκλέτα. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Δεν γίνεται σε 3 μήνες να καλύψεις όλη τη διαφορά».

 

«Πέρυσι η φθορά του ελαστικού, ειδικά στους τελευταίους 5 γύρους, ήταν πάρα πολύ μεγάλη και σ’ αυτό το κομμάτι έχουμε βελτιωθεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

 

«Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, επειδή τα δυο τελευταία χρόνια ξεκινάμε καλά, αλλά μέσα στη σεζόν οι αντίπαλοί μας κατάφερναν να μας περάσουν».

 

Με τον πρώτο Αγώνα να απέχει μόλις λίγες ημέρες, ήταν λογικό οι αναβάτες να αρχίσουν να δουλεύουν και στο set-up των μοτοσυκλετών τους.

 

«Δουλέψαμε στο set-up για τον Αγώνα. Εδώ δεν έχουμε καινούργια πράγματα. Το βάρος μας έχει πέσει περισσότερο στο στήσιμο, ενώ θέλουμε να επιβεβαιώσουμε αυτά που πετύχαμε στην Sepang, σε μια διαφορετική πίστα».

 

Τέλος, είπε τη γνώμη του για τη νέα ποινή που θέλει να εφαρμόσει η Επιτροπή Αγώνων και η οποία δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο τεστ του Qatar.

 

Το σκεπτικό είναι να μην τιμωρούνται οι αναβάτες με το να δίνουν μια θέση στον προηγούμενο οδηγό κατά τη διάρκεια του Αγώνα.

 

Αντίθετα, αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν, είναι να περνάει ο τιμωρημένος αναβάτης από μια ειδική περιοχή μέσα στην πίστα, που θα χαραχθεί σε κάποιο από τα σημεία διαφυγής.

 

Με αυτόν τον τρόπο, οι τιμωρημένοι αναβάτες θα χάνουν πολύ λιγότερο χρόνο.

 

«Είναι λίγο δύσκολο, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί», σχολίασε ο Rossi. «Λένε ότι χάνεις μόνο 3’’ αλλά είναι κάτι παραπάνω. Όμως δεν είναι άσχημο».

 

«Για μένα είναι περισσότερο δίκαιο, από το να δώσεις μια θέση κι αυτό επειδή κάποιες φορές χάνεις μισό δευτερόλεπτο κι άλλες φορές χάνεις 5!»

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Επέστρεψε η δύναμη

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Απέχω πολύ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα