• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θα σας πω ποιος είναι πραγματικά ο Valentino!
Συνέντευξη με τη μητέρα του Rossi
Νέα 15/02/2019 - 18:57

Ένα γνωστό Ιταλικό site είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την Stefania Palma ή αλλιώς την μαμά του Valentino Rossi.

Η αλήθεια είναι πως κανένας άλλος δεν γνωρίζει καλύτερα τον «Γιατρό» από ότι η μητέρα του, η οποία είναι συνεχώς δίπλα του.

Παρότι η Stefania έχει δηλώσει πως προτιμά να μένει σπίτι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παραμένει πάντα δίπλα στα δύο της παιδιά, τον Vale και τον Luca.

Αύριο, στις 16 Φεβρουαρίου, ο Valentino θα κλείσει τα 40 και η μητέρα του έχει ήδη ετοιμάσει το δώρο του.

«Ο χρόνος περνάει γρήγορα και δεν μπορώ να το πιστέψω. Ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα κλείσει τα 40 τόσο γρήγορα γιατί αυτό με κάνει να θυμάμαι τη δική μου ηλικία, την οποία προτιμώ να μην θυμάμαι.»

«Πάντως είμαι χαρούμενη που φέτος ο Valentino θα είναι σπίτι μαζί μας γιατί τις προηγούμενες χρονιές έλειπε λόγω των τεστ.»

«Συνήθως τρώμε μαζί το μεσημέρι αλλά δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνουμε φέτος στα γενέθλια του. Σίγουρα θα πάει στο Ράντζο και θε είμαι και εγώ εκεί μαζί του.

«Το σημαντικό είναι ότι πάντα γιορτάζαμε τα γενέθλια του ακόμα και εάν ήταν μακριά, τον περιμέναμε να γυρίσει από τα τεστ »

«Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ότι είναι 40 γιατί πάντα τον είχα στο μυαλό μου σαν έναν νεαρό άντρα κοντά στα 20. Αυτό γίνεται γιατί πλέον δεν σκέφτομαι την ηλικία, αλλά προτιμώ να σκέφτομαι άλλα πράγματα.»

«Του έχω πάρει ήδη δώρο όμως δεν θα σου πω  τι είναι γιατί είναι μυστικό.»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην καριέρα του γιού της αλλά και στην παγκόσμια αναγνώριση του:

«Αυτά τα πράγματα είναι μεγαλύτερα από εμένα οπότε δεν τα σκέφτομαι. Προτιμώ να εστιάζω στις στιγμές που είμαστε μαζί ή σε αυτές που ήταν παιδί.»

«Όταν πήγαινε σχολείο ή όταν πρωτοάρχισε να τρέχει με μοτοσυκλέτες. Είμαι πολύ χαρούμενη με όσα έχει καταφέρει γιατί αυτό σημαίνει πως δουλεύει σωστά και μεθοδικά.»

Όταν την ρώτησαν, ποιος είναι ο Valentino Rossi, εκείνη απάντησε:

«Είναι αυτός που βλέπετε από την τηλεόραση. Είναι επιμελής, δίνει όλο του το είναι για να κάνει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί.»

«Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιεί το ένστικτο του όμως συνήθως είναι ισορροπημένος. Το λέω αυτό γιατί ποτέ μου δεν τον έχω δει να νευριάζει

«Είναι από αυτούς τους ανθρώπους που δίνει χώρο στους υπόλοιπους γύρω του. Όταν κάτι πάει λάθος, προτιμάει τον διάλογο από τον τσακωμό

«Ένας θεμελιώδης λόγος είναι ότι έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν και με τους οποίους μπορεί να μοιραστεί το πάθος του, τις μοτοσυκλέτες, αλλά όχι μόνο αυτό.»

«Πιστεύω πως είναι σαν χειρουργός. Όταν οδηγεί καταβάλει την ίδια γνώση και προσοχή όπως ένας γιατρός όταν σώζει ζωές

Όπως είπαμε νωρίτερα, η Stefania προτιμά να μένει σπίτι και να βλέπει τους Αγώνες όμως τον άγχος παραμένει το ίδιο για έναν γονέα προς το παιδί του.

«Πάντα ανησυχώ και έτσι θα είμαι πάντα, δυστυχώς. Το άγχος μου ξεκινάει από το απόγευμα της Πέμπτης και για τον Valentino αλλά και για τον Luca.»

«Δεν σκέφτομαι το φόβο αλλά τα αναπάντεχα ατυχήματα. Ακόμα προσπαθώ να κοιτάω πέρα από αυτό. Όμως παρά τα χρόνια που έχουν περάσει ακόμα ανησυχώ για τα παιδιά μου.»

«Προσπαθώ να μην θυμάμαι τις δύσκολες στιγμές επειδή λατρεύω να θυμάμαι τις καλές

Σε ό,τι αφορά στο δέκατο Τίτλο, η Stefania ήταν ξεκάθαρη για τη γνώμη της:

«Ο δέκατος Τίτλος για εμένα είναι κάτι που σου αποσπά την προσοχή. Στο τέλος, υπάρχει μόνο ένας νικητής, όπως στο Φεστιβάλ Sanremo. Οπότε πιστεύω πως υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα.»

«Όταν είχε αρχίσει να αγωνίζεται θυμάμαι ότι είχαμε πολλές κασέτες και έβλεπε τα επιτεύγματα παλιών οδηγών από τους οποίους μάθαινε.»

«Σκέφτομαι πως τα παιδιά τώρα βλέπουν βίντεο του Valentino και μαθαίνουν πώς να οδηγούν, αυτό είναι η πραγματική χαρά για εμένα.»

Όπως κάθε γονέας, έτσι και αυτή είχε κάποια όνειρα για το παιδί της που τελικά δεν συμβάδισαν με τα δικά του.

«Ήλπιζα να σπουδάσει μηχανικός. Και ναι κάποιες φορές θα προτιμούσα να ήταν ένας απλός μηχανικός.»

Μέσα σε αυτά τα 40 χρόνια, υπήρξαν πολλές νίκες, βάθρα και πρωταθλήματα. Όμως άλλος είναι το στοιχείο που την εντυπωσίαζε στην αγωνιστική του καριέρα.

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είχε γνωρίσει πολλούς αντιπάλους και ο κάθε ένας από αυτούς είχε κάτι ξεχωριστό γι’ αυτό και πάντα είχε σπουδαίες μάχες.»

Μίλησε και για τον Marc Marquez, δίνοντας μια συμβουλή στην μητέρα του ως μητέρα οδηγού:

«Είναι ένα νέο παιδί που θέλει να κερδίζει.»

«Εμείς οι μητέρες δίνουμε συμβουλές στα παιδιά μας όμως οι Αγώνες είναι άλλο πράγμα. Αυτή την στιγμή το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε το Πρωτάθλημα και να είμαστε έτοιμοι για την καινούργια σεζόν.»  

Καθώς ανέφερε την καινούργια σεζόν ρωτήθηκε εάν παρακολούθησε το τες της Μαλαισίας και απάντησε:

«Φυσικά. Ο Vale είπε πως είναι μια σωστή πίστα για την Yamaha και το ελπίζουμε. Είδα τον Bagnaia που τα πήγε πολύ καλά.»

«Καθώς ήταν πολύ γρήγορος με την Ducati, το περίμενα ότι θα τα πάει καλά. Και ο Dovizioso με τον Petrucci τα πήγαν εξίσου καλά

Σε παλιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει πως είναι πιο πιθανό να παντρευτεί ο Luca παρά ο Vale!

«Εάν σκεφτώ την οικογένεια μας, όλοι παντρευτήκαμε αργά, οπότε είμαι προετοιμασμένη.»

Στο τέλος αναφέρθηκε στο πως είναι να είσαι η μητέρα του Valentino Rossi και τι σημαίνει αυτό για την ίδια:

«Ποτέ δεν είπα σε κανέναν ότι είμαι η μαμά του Valentino και αυτό γιατί θέλω να είμαι απλά η Stefania

«Σίγουρα κάποιες στιγμές συζητάω με φίλους μου τα επιτεύγματά του όμως αυτό που μετράει είναι να είσαι ταπεινός.»

Επόμενο άρθρο »

O Vale είναι 40!!!

« Προηγούμενο άρθρο

Η ΚΤΜ επιτίθεται στην Honda!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα