• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Vale είναι 40!!!
Μια αναδρομή στα 23 χρόνια γνωριμίας
Νέα 16/02/2019 - 14:40

Ήταν αρχές Μαίου του 1996 στην Χερέθ και παρακολουθούσα από τη μέσα πλευρά της πίστας τη φοβερή μάχη στα 125cc, με 5 οδηγούς να εναλλάσσονται συνεχώς στις πρώτες θέσεις. Ανάμεσά τους και ο Noboru Ueda που μου είχε κάνει εντύπωση από την προηγούμενη χρονιά. Τελικά ο Ueda ανέβηκε στο βάθρο, κερδίζοντας για ένα δέκατο τον νεαρό Ιταλό Valentino Rossi που έκανε το ντεμπούτο του εκείνη τη χρονιά. Αργότερα στα πιτς είδα από κοντά, αυτό το χαμογελαστό “παιδάκι” που στον 4ο Αγώνα του ήδη είχε δώσει την πρώτη του μάχη για το βάθρο! Αργότερα εκείνη τη χρονιά πήρε την πρώτη του νίκη στην Τσεχία και το 1997 συνέχισα να τον παρακολουθώ με περισσότερη προσοχή, στο δρόμο για τον πρώτο του Τίτλο.

Το 1998 και το 1999 στα 250 έγινε και η πρώτη προσωπική επαφή, μέσα από συνεντεύξεις για την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia.

To καλοκαίρι του 2000 ήταν ήδη ο οδηγός για τον οποίο μιλούσαν όλοι στα GP500 και στο Μπρνο εκείνης της χρονιάς, μαζί με τον Άκη Τεμπερίδη που είχε πάει εκεί για λογαριασμό του περιοδικού 4τροχοί, μετά τον Αγώνα στον οποίο είχε τερματίσει 2ος πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο τον Max Biaggi, τον συναντήσαμε στο μικρό αυτοκινούμενο που είχε τότε. Προσιτός, ευχάριστος, χαμογελαστός - παρά την ήττα, μέχρι που μπήκε στο αυτοκινούμενο να ψάξει για στυλό για να υπογράψει το αυτόγραφο που του ζητήσαμε (για λογαριασμό του Παύλου Κούζουνα που ήταν από τότε μεγάλος οπαδός του)!

Ήταν το ξεκίνημα μιας σχέσης δημοσιογράφου – οδηγού που με τα χρόνια πέρασε σε μια αλληλοεκτίμηση και φυσικά από τότε είχα τη χαρά και την τιμή μέχρι και να οδηγήσω σε πίστα μαζί του!

Τι να πεις για έναν τόσο μεγάλο οδηγό που έχει ξεκινήσει σε 383 Grand Prix που έχει 9 παγκόσμιους Τίτλους και σήμερα που γίνεται 40 μπορεί ακόμη να κυνηγάει τη νίκη απέναντι στα νέα ταλέντα που αφθονούν πια στο MotoGP.

Σεβασμός, είναι η λέξη που τα περικλείει όλα και μεγάλη τύχη για όλους όσους έχουμε ζήσει αυτήν την εποχή του Valentino Rossi στην ιστορία των Αγώνων.

Εύχομαι στα δύο ακόμη – τουλάχιστον – χρόνια που θα τρέχει, να έχω την ευκαιρία να κάνω καλές συνεντεύξεις μαζί του και φυσικά εύχομαι να μας χαρίσει μερικές ακόμηωραίες στιγμές, όπως αυτές για τις οποίες τον θαυμάζουν οι εκατομμύρια οπαδοί του σε όλον τον κόσμο. - Δημήτρης Διατσίδης. 

Επόμενο άρθρο »

Πως γιόρτασε ο Vale τα 40!!!

« Προηγούμενο άρθρο

Θα σας πω ποιος είναι πραγματικά ο Valentino!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα