• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VALENCIA: Νίκη για Barbera, Πρωτάθλημα για Aoyama, στα 250cc.
Συγκλονιστικός ο επίλογος της Μεσαίας Κατηγορίας.
Νέα 08/11/2009 - 12:50

O Hiroshi Aoyama στέφτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250cc μετά από έναν ιδιαίτερα δραματικό αγώνα στην Valencia.

 

Ο Aoyama είχε μια δύσκολη στιγμή όταν έχασε τη γραμμή του και βγήκε εκτός πίστας στο δέκατο από τους 27 γύρους του αγώνα. Παρόλα αυτά, ο Ιάπωνας γλίτωσε την πτώση, έβαλε το κεφάλι κάτω και συνέχισε να κυνηγάει τους προπορευόμενους από την ενδέκατη θέση.

 

Την ίδια στιγμή, ο Marco Simoncelli είχε την πρωτοπορία του αγώνα οδηγώντας πολύ δυνατά και πιέζοντας στο όριο την Gilera του. Τα γλυστρίματα της μοτοσυκλέτας του ήταν έντονα και συνεχόμενα, γεμίζοντας αγωνία του θεατές.

 

To άγχος του Aoyama ελαττώθηκε όταν ο Mike di Meglio έπεσε, αφήνοντας τον Ιάπωνα να ανασάνει, επτά γύρους πριν την καρώ σημαία. Όμως, η επιθετική οδήγηση του Simoncelli είχε άσχημη εξέλιξη για τον ίδιο: Στον 21ο γύρο ο Ιταλός έπεσε στην είσοδο της δεύτερης στροφής, εγκαταλείποντας τον αγώνα και σταματώντας εκεί την προσπάθεια υπεράσπισης του Τίτλου στη Μεσαία Κατηγορία.

Barbera
Barbera

 

Ο Hector Barbera, που ακολουθούσε τον Simoncelli, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ιταλού και πήρε τελικά τη νίκη με 3.663 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο, Alvaro Bautista.

 

Ο Aoyama τερμάτισε τελικά έβδομος τον αγώνα και κατέκτησε τον Τίτλο με διαφορά 22 βαθμών. Μετά τον τερματισμό πνίγηκε στις αγκαλιές των ανθρώπων της ομάδας του, των φίλων και των οπαδών του. Μάλιστα, ο Ιάπωνας φόρεσε ένα μπλουζάκι με τη στάμπα "the last 250 world champion" και "last but not least!" (Ο τελευταίος Πρωταθλητής των 250cc – Τελευταίος αλλά όχι λίγος). Aξίζει να σημειωθεί ότι οι Aoyama, Simoncelli, Barbera και Bautista ανεβαίνουν στα MotoGP το 2010.

 

Ο κάτοχος της pole position, Alex Debon δεν κατάφερε να εκκινήσει λόγω του τραυματισμού του, στα χθεσινά χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Επόμενο άρθρο »

VALENCIA: Νικητής ο Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

VALENCIA: Καρώ σημαία για Simon στα 125cc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα