• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VALENCIA: Καρώ σημαία για Simon στα 125cc.
Νίκη για τον Πρωταθλητή.
Νέα 08/11/2009 - 11:36

Ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 125cc, Julian Simon νίκησε στον αγώνα της Valencia, προσπερνώντας στο τελευταίο γύρο τον ομόσταβλό του, Bradley Smith. Το τέλος του αγώνα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, με την πρωτοπορία να αλλάζει αρκετές φορές κατοχή.

 

Ο Smith, παρότι δεν μπορούσε να ξεκινήσει τη μοτοσυκλέτα του στο ζέσταμα, ήταν εκρηκτικός στην αρχή του αγώνα, παίρνοντας μάλιστα διαφορά 1.4 δευτερολέπτου, από τον Simon στον πρώτο κιόλας γύρο. Ο Simon απέκρουσε επιτυχώς τις επιθέσεις του Marc Marquez και κόλλησε στον πίσω τροχό του team mate του, από τον 5ο γύρο. Η νίκη κρίθηκε, όπως είπαμε στον τελευταίο γύρο, κρατώντας το ενδιαφέρον των θεατών πολύ ψηλά.

 

Ο Smith πήρε τελικά τη δεύτερη θέση τόσο στον αγώνα, όσο και στο Πρωτάθλημα αναβατών και θα συνεχίσει με την ομάδα της Aspar την επόμενη χρονιά.

 

Τρίτος ήταν ο Pol Espargaro, κάνοντας μοναχικό αγώνα. Ο Ισπανός που πραγματοποίησε πολύ καλό δεύτερο γύρο στο φετινό Πρωτάθλημα, πήρε τελικά την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη.

 

Για την τέταρτη θέση δόθηκε μάχη ανάμεσα σε επτά αναβάτες. Νικητής τελικά ήταν ο Simone Corsi, με μόλις 0.34 δευτερόλεπτα από τον πέμπτο τελικά Marcel Schrotter. Οι Joan Olivé (Derbi Racing Team), Efrén Vázquez (Derbi Racing Team), Sandro Cortese (Ajo Interwetten), Randy Krummenacher (Degraaf Grand Prix) και Nico Terol ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του αγώνα.

 

Ο Marc Márquez (Red Bull KTM) σημείωσε πτώση στον τελευταίο γύρο, διεκδικώντας την τέταρτη θέση και τελικά τερμάτισε 17ος. Εγκατάλειψη λόγω πτώσης είχαν οι Esteve Rabat, Scott Redding, Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing) και Jonas Folger (Ongetta Team I.S.P.A.).

Επόμενο άρθρο »

VALENCIA: Νίκη για Barbera, Πρωτάθλημα για Aoyama, στα 250cc.

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: Nικητής του βραβείου BMW M.

Χορηγοί