• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Yamaha κυρίαρχη την 1η μέρα
1-3 για Vinales – Rossi
Νέα 20/11/2018 - 20:26

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha δοκίμασαν έναν από τους δύο νέους κινητήρες που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να κάνουν την απόδοση πιο ομαλή και να μην καταστρέφει τόσο πολύ το πίσω ελαστικό. Ο Maverick Vinales με χρόνο 1‘31.416, πήρε τελικά την πρώτη θέση του τεστ που διακόπηκε πρόωρα λόγω βροχής. Μάλιστα από σήμερα χρησιμοποιεί το νέο του νούμερο που είναι το 12, αφού θέλησε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή σε όλα. Ο ίδιος είπε: “Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα βήμα με τον κινητήρα και αισθάνθηκα πραγματικά καλά. Χρειάζεται ακόμη να τροποποιήσουμε το μοτέρ στην επιτάχυνση, αλλά όπως και νάχει είμαι ευχαριστημένος με αυτό που έχουμε τώρα και θα προσπαθήσω να ρυθμίσω και τα ηλεκτρονικά. Νομίζω ότι πήραμε τη σωστή κατεύθυνση, γιατί αισθάνομαι πολύ καλύτερα στις στροφές και έτσι μπορούμε να επικεντρωθούμε στην επιτάχυνση”

Από την πλευρά του ο Valentino Rossi σχολίασε: “Ο κινητήρας δεν ήταν καλός στο να μην τρώει πολύ λάστιχο, ήταν καλύτερος ως προς το φρένο του κινητήρα, αλλά όχι στη φθορά. Αν τα καταφέρουμε αύριο θα δοκιμάσουμε και τον 2ο κινητήρα που έχουμε. Στον κινητήρα είναι που πρέπει να εστιάσουμε, το πλαίσιο είναι καλό”.

Βέβαια τα καλά αποτελέσματα δεν λένε όλη την αλήθεια, αφού ο καιρός ήταν περίεργος και γενικά οι χρόνοι δεν είναι εντυπωσιακοί.

Το θετικό για την Yamaha είναι ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

 

Επόμενο άρθρο »

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Morbidelli

« Προηγούμενο άρθρο

Πρόωρο τέλος του τεστ λόγω βροχής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα