• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Morbidelli
Θετικό ντεμπούτο για την PETRONAS Yamaha
Νέα 20/11/2018 - 20:55

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Η ομάδα PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team έκανε τα πρώτα της βήματα σήμερα, με άτομα που προέρχονται από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha αλλά και από την Marc VDS! Oι οδηγοί Franco Morbidelli και Fabio Quartararo βρέθηκαν για πρώτη φορά στη σέλα της YZR-M1 και ο Morbidelli έδειξε από τους πρώτους γύρους πολύ δυνατός και μάλιστα κάποια στιγμή ήταν 3ος μπροστά από το δάσκαλό του Valentino Rossi! Ολοκλήρωσε την ημέρα στην 6η θέση με χρόνο 1’32.085, μετά από 40 γύρους.

Φανερά ευχαριστημένος είπε: “Ήταν ωραία μέρα, προσπάθησα να καταλάβω τη μοτοσυκλέτα και μου άρεσε από τον πρώτο γύρο. Έψαξα αμέσως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Είναι μια υβριδική μοτοσυκλέτα, με το πλαίσιο του 2016 του Ζαρκό και το νέο εργοστασιακό κινητήρα. Είναι πολύ περισσότερο φιλική στον οδηγό, ενώ η προηγούμενη ήταν σαφώς πιο άγρια. Όλα γίνονται πιο γλυκά και αυτό ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό μου στυλ. Η σταθερότητα είναι που μου άρεσε περισσότερο και το ότι είναι λιγότερο απαιτητική σε φυσική κατάσταση. 

Forcada - Morbido
Forcada - Morbido

Με την ομάδα γνωριστήκαμε, ήξερα αρκετούς μηχανικούς και με τον Φορκάδα γνωριστήκαμε σήμερα και όλα πήγαν καλά. 

Ήταν ωραίο να είμαι μπροστά από τον Βαλεντίνο σε χρόνους κάποια στιγμή, μάλιστα κάναμε δύο γύρους μπροστά εγώ και δύο γύρους πίσω του, προσπαθώντας να καταλάβω κάποια πράγματα για την Μ1”.

Πάντως όλοι στο πάντοκ μιλούν για την απόδοσή του και ο Μάρκεθ δήλωσε εντυπωσιασμένος!

Από την πλευρά του ο Quartararo απόλαυσε τους 38 γύρους που έκανε και πήρε την 3η θέση ανάμεσα στους rookie με καλύτερο γύρο στο 1’33.850.

Quartararo
Quartararo

Ο 19χρονος Γάλλος είπε: “ Εντυπωσιάστηκα από τη δύναμη, στον πρώτο γύρο φρέναρα στη μέση της ευθείας. Είναι πολύ διαφορετική η δύναμη και τα φρένα σε σχέση με την Μοτο2. Τα φρένα εκεί είναι πιο αδύναμα και εδώ η ευαισθησία είναι πολύ μεγαλύτερη. Φρενάρω όλη την ημέρα πιο νωρίς και αυτό θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αύριο. Πάντως η δύναμη είναι που μου έκανε περισσότερη εντύπωση! Μου “μάκρυνε” τα χέρια”.

 

Quartararo
Quartararo

Επόμενο άρθρο »

Δυνατός ο Marquez, o Lorenzo ανέτοιμος

« Προηγούμενο άρθρο

H Yamaha κυρίαρχη την 1η μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα