• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρόωρο τέλος του τεστ λόγω βροχής
Ο Vinales επιβεβαίωσε την πρόοδο της Μ1
Νέα 20/11/2018 - 19:58

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Η βροχή που εμφανίστηκε στις 15:30 τοπική ώρα, σημαίνει το πρόωρο ουσιαστικά τέλος της πρώτης ημέρας του πρώτου επίσημου τεστ για το 2019, στην πίστα της Βαλένθια. Μπορεί κάποιου οδηγοί να μπουν αργότερα στην πίστα για να δοκιμάσουν κάποια πράγματα με τα βρόχινα λάστιχα, αλλά οι χρόνοι δεν μπορούν να αλλάξουν και έτσι στην πρώτη θέση θα μείνει ο Maverick Vinales με την Yamaha M1. Ο Ισπανός της εργοστασιακής ομάδας του Ιαπωνικού εργοστασίου σημείωσε χρόνο 1'31.416 στον 33ο από τους 39 γύρους που συμπλήρωσε και η πρώτη του δ'ηλωση μετά τη διακοπή είναι ότι είναι ευχαριστημένος για τον δρόμο που ακολουθεί η Yamaha, εδώ και λίγους αγώνες και το σημερινό αποτέλεσμα με τη νέα μοτοσυκλέτα σημαίνει ότι βρίσκονται στο σωστό μονοπάτι για την έξοδο από την κρίση που πέρασαν ειδικά το καλοκαίρι. Μάλιστα η πρόοδος της Μ1 φαίνεται και από το ότι ο ομόσταυλός του Valentino Rossi έχει σημειώσει τον 3ο ταχύτερο γύρο με 1'31.845 και σε συνδυασμό με τον 6ο χρόνο του Franky Morbidelli, που είναι η 3η εργοστασιακή Μ1, με την ομάδα της Petronas και βρίσκεται με τεράστια διαφορά στην πρώτη θέση από τους οδηγούς που άλλαξαν μάρκα μοτοσυκλέτας φέτος, αφού ο Zarco με την ΚΤΜ βρίσκεται μόλις στην 17η θέση, 8 δέκατα πίσω από τον Morbido!

Πέρα από τη δύναμη της Yamaha και η Honda “δείχνει τα δόντια της” με τον Marc Marquez στην 2η θέση με χρόνο 1'31.718, χρόνο που πέτυχε με τη νέα μοτοσυκλέτα του 2019, αλλά και με την 5η θέση του δοκιμαστή Stefan Bradl, που είναι μόλις 3 δέκατα πίσω του. Ο τραυματίας Jorge Lorenzo που έκανε το ντεμπούτο του με την Honda είναι μεν στην 18η θέση, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να βελτιωθεί και μάλιστα προσπάθησε να μπει στην πίστα μερικά δευτερόλεπτα πριν τη βροχή! Θα πειρμένουμε λοιπόν αύριο ή καλύτερα στην Χερέθ για να έχουμε συμπεράσματα από τον 5 φορές Πρωταθλητή.

Στο στρατόπεδο της Ducati τα πράγματα δεν είναι άσχημα, αφού ο Andrea Dovizioso έχει τον 4ο χρόνο, μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου πίσω από τον Rossi, ενώ ο Danilo Petrucci πήρε την 8 θέση με μικρή διαφορά και ήταν συνεχώς στις πρώτες θέσεις. Ο Jack Miller με την 3η εργοστασιακή μοτοσυκλέτα των Ιταλών είναι στην 14η θέση, αλλά εντυπωσιασμένος με το πόσο καλύτερη είναι η GP19 σε σχέση με την GP17 που οδηγούσε φέτος. Αυτός που είναι η θετική έκπληξη για την Ducati είναι ο Rookie Pecco Bagnaia που πήρε την 11η θέση, με την GP18, που έιναι και η καλύτερη θέση ανάμεσα στους 4 νεοφερμένους στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Rookie που εντυπωσίασε επίσης, ειδικά στο ξεκίνημα του πολύωρου τεστ, είναι ο Joan Mir που αμέσως κάθισε άνετα στην Suzuki και σημείωσε τελικά τον 15ο χρόνο, μάλιστα μόλις 3 δέκατα πίσω από τον πρώτο οδηγό της ομάδας, τον Alex Rins.

Χαμόγελα και στην Aprilia με τον Aleix Espargaro να είναι συνέχεια στους πρώτους και να βρίσκεται τελικά στην 7η θέση. Ο καινούργιος οδηγός της ομάδας, ο Andrea Iannone έμεινε αρκετά πιο πίσω στην 19η θέση, αλλά παρά τη διαφορά των 1.2 δευτερολέπτων από τον ομόσταυλο είχε θετικές πρώτες εντυπώσεις. Ο νέος δοκιμαστής της ομάδας ο Bradley Smith έκανε μόλις 17 γύρους και όπως μας είπε δεν π΄ρολαβε να προσαρμοστεί στη μεγάλη διαφορά που έχει ένα πλαίσιο αλουμινίου με το ατσάλινο χωροδικτύωμα που οδηγούσε μέχρι χθες.

Στην ΚΤΜ επίσης συνεχίστηκε η χθεσινή ευφορία, αφού ο Pol Espargaro είναι στην καλή 9η θέση με μικρή διαφορά από την κορυφή, ενώ και ο Johann Zarco έδειξε να προσαρμόζεται ικανοποιητικά. Από την άλλη μεριά όμως οι Syahrin & Oliveira βρέθηκαν στις δύο τελευταίες θέσεις, με τη δορυφορική KTM Teh3, που όμως έχει ίδιες μοτοσυκλέτες με τις εργοστασιακές.

Από τους υπόλοιπους οδηγούς πρέπει να αναφερθούμε στην πολύ καλή 10η θέση του Michele Pirro με την Ducati, την 16η θέση του Rabat που ακόμη κυκλοφορεί με πατερίτσες και την 23η θέση του Quartararo με την Yamaha M1.

 

Στο συνοδευτικό αρχείο δείτε τα αποτελέσματα:

 

Επόμενο άρθρο »

H Yamaha κυρίαρχη την 1η μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Social Media Τρίτη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα