• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Εγώ κι ο Rossi στο όριο!
«Δεν είχα τίποτα παραπάνω στο τέλος».
Νέα 05/11/2018 - 10:04

Ο Marc Marquez παραδέχεται ότι δεν είχε κάτι παραπάνω στους τελευταίους γύρους του Αγώνα στην Sepang, καθώς κυνήγαγε να φτάσει τον Valentino Rossi.

 

«Το σχέδιό μου ήταν απλά να είμαι εκεί στο τέλος... εννοώ ότι δεν είχα τίποτα άλλο! Ήμασταν και οι δυο στο όριο με πολύ γρήγορο ρυθμό».

 

«Οδηγούσα ενστικτωδώς και πίεζα στο όριο χωρίς να σκέφτομαι. Πάλευα με τον εαυτό μου και με τη μοτοσυκλέτα για να φτάσω όσο πιο κοντά μπορούσα για να του επιτεθώ».

 

«Όμως ήταν και αυτός στο όριο και είδα ότι άρχιζε να δυσκολεύεται, αλλά έμεναν 4-5 γύροι για το τέλος και το επίπεδό μας ήταν ίδιο».

 

«Παραλίγο να πέσω 3-4 φορές στον Αγώνα... όταν ήμουν 6 δέκατα πίσω του έκανε λάθος, άνοιξε τη γραμμή του κι όταν δίνεις τέτοια μάχη δεν θες να χάνεις χρόνο».

 

«Έτσι επανήλθε στη γραμμή του αλλά πιο γρήγορα κι έτσι έπεσε. Μόλις το είδα το σώμα μου χαλάρωσε κι οδηγούσα διαφορετικά γιατί και οι δυο μας ήμασταν στο όριο».

 

Ήταν απογοητευμένος επειδή δεν ήρθε ποτέ η μάχη με τον Valentino στο τέλος του Αγώνα;

 

«Όχι, φυσικά είμαι χαρούμενος που κέρδισα και δεν μετράει ο τρόπος. Φυσικά όταν κερδίζεις στην τελευταία στροφή είναι διαφορετικό το συναίσθημα».

 

«Όμως ο Αγώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος και παρά το ότι κάναμε καταπληκτική δουλειά όλο το Σ/Κ, δεν είχα την τέλεια μοτοσυκλέτα για τον Αγώνα».

 

«Φυσικά μιας και είμαι Πρωταθλητής δεν είχα την έξτρα πίεση. Το κίνητρό μου ήταν να κερδίσω σε μια δύσκολη πίστα για εμάς και το καταφέραμε. Αυτό είναι σημαντικό».

 

Και συνεχίζοντας για τον Αγώνα, είπε:

 

«Ήταν πολύ πολύ δύσκολος Αγώνας κι επειδή ξεκίνησα 7ος μετά την τιμωρία. Ήθελα τη νίκη γιατί ποτέ δεν έχω κερδίσει από την τρίτη σειρά».

 

«Ο πρώτος γύρος δεν ήταν και ο καλύτερος και είδα ότι ο Valentino πίεζε και γι’ αυτό άρχισα να οδηγώ σαν τις κατατακτήριες, υπερθερμαίνοντας τα ελαστικά μου».

 

«Αφού πέρασα τον Zarco άρχισα να δυσκολεύομαι, δεν ένοιωθα καλά με το μπροστινό και πήγα να πέσω στην τελευταία στροφή, αλλά το έσωσα με τον αγκώνα».

 

«Μετά είπα από μέσα μου ότι πρέπει να ηρεμήσω και να φερθώ έξυπνα. Κατάλαβα την κατάσταση με τα ελαστικά κι άρχισα να νοιώθω καλύτερα».

 

«Κι όταν άρχισα να φτάνω τον Valentino, αυτό μου έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο».

 

Αν δεν είχε κερδίσει ήδη τον Τίτλο, τότε θα βλέπαμε έναν διαφορετικό Αγώνα από τον Ισπανό;

 

«Ναι, τότε θα ήμουν τρίτος ή τέταρτος», απάντησε χωρίς να το σκεφτεί ο Marquez.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: «Αξέχαστο» Σ/Κ

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Ήταν ο ρυθμός του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα