• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Ήταν ο ρυθμός του Rossi
Αυτός που με ανέβασε στο βάθρο!
Νέα 04/11/2018 - 19:02

Την τελευταία φορά που ο Johann Zarco γευόταν τη χαρά του βάθρου, ήταν στον Αγώνα της Jerez στις αρχές Μαΐου.

 

Έξι μήνες μετά και ο Γάλλος τα κατάφερε να επιστρέψει εκεί, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Grand Prix της Μαλαισίας.

 

Ένα αποτέλεσμα, που όπως εξηγεί ο ίδιος, το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στο δυνατό ρυθμό του Valentino Rossi, ο οποίος τον «παρέσυρε» μαζί του.

 

Ο Zarco είχε ξεκινήσει από την pole position, μετά την τιμωρία του Marquez, αλλά κατάφερε ν’ ακολουθήσει τον Vale που έκανε εξαιρετική εκκίνηση από τη 2η θέση.

 

«Το δυνατό ξεκίνημα στον Αγώνα ήταν το κλειδί για ν’ ανεβούμε στο βάθρο. Ξεκίνησα δυνατά από την pole και με βοήθησε στις πρώτες στροφές».

 

«Ο Valentino πίεζε και ήταν πολύ γρήγορος. Δεν μπορούσα να τον περάσω, αλλά ήταν αρκετό το ότι τον ακολούθησα κι εξασφάλισα το βάθρο».

 

«Μετά έκανα ένα λάθος στην 14 και ο Marc με πέρασε καθαρά. Περίμενα ότι θα προλάβει γρήγορα τον Vale, αλλά μείωνε τη διαφορά του σιγά-σιγά».

 

«Έχασα σε σχέση με τους μπροστά, αλλά κρατούσα αρκετά  πίσω μου αυτούς που με ακολουθούσαν».

 

Μετά την πτώση του Valentino ο Zarco πήρε τη δεύτερη θέση, την οποία δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους, μετά την επίθεση του Alex Rins.

 

«Μετά την πτώση του Vale ήμουν 2ος και πίστεψα ότι θα μπορούσα να την κρατήσω, αλλά 5 γύρους πριν το τέλος είδα στην ταμπέλα ότι ερχόταν ο Rins και ήταν μισό δευτερόλεπτο στο γύρο πιο γρήγορος».

 

«Προσπάθησα, αλλά δεν μπορούσα... ήθελα να τον περάσω και πάλι, αλλά στην 11 παραλίγο να πέσω. Τελικά το δυνατό ξεκίνημά μου ήταν αυτό που μου χάρισε το βάθρο».

 

Με την τρίτη του θέση - και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό στην Αυστραλία του Cal Crutchlow - ο Zarco πέρασε πρώτος στο πρωτάθλημα των δορυφορικών οδηγών.

 

Από την άλλη, οι 16 βαθμοί που πήρε σήμερα τον φέρνουν ισόβαθμο, στην 5η θέση, με τον Alex Rins.

 

«Βασικός στόχος είναι ο τίτλος στους δορυφορικούς, αλλά γιατί όχι να μην κυνηγήσουμε δυο πράγματα στον επόμενο Αγώνα;».

 

Τέλος, ο Zarco επισημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα του παραμένει η ίδια από την αρχή της σεζόν.

 

«Είναι αλήθεια ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι ακριβώς η ίδια όπως ήταν στο ξεκίνημα της χρονιάς».

 

«Αυτοί οι 3, σχεδόν 4 συνεχόμενοι Αγώνες, μας βοήθησαν να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα στη μοτοσυκλέτα μας. Σίγουρα η Μ1 μας έχει ένα όριο, αλλά αυτό σήμερα ήταν το βάθρο».

 

«Έτσι πήραμε το 100% κι αυτό με βοήθησε και ήμουν δυνατός και χάρισα ένα καλό αποτέλεσμα στην ομάδα, σ’ εμένα και στην Yamaha».

 

Τέλος, αποκάλυψε ότι όταν τον πέρασε ο Marquez, του ήρθε στο μυαλό το συμβάν στην Αυστραλία:

 

«Είχα καλή επιτάχυνση πίσω του, αλλά τότε είδα ότι ο πίσω τροχός του ερχόταν όλο και πιο κοντά και σκέφτηκα: όχι! θα μείνω μακριά τώρα».

 

«Αυτό ήταν για μια στιγμή όμως. Μετά ήμουν συγκεντρωμένος γιατί σκέφτηκα ότι θα προλάβει τον Valentino και ήθελα να μείνω κοντά τους».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Εγώ κι ο Rossi στο όριο!

« Προηγούμενο άρθρο

Πρέπει να δούμε τι έγινε...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα